Pušnice za dimljenje mesa

Takodje mislim da klapna mora biti zatvorena,ako je otvoriš gubićeš puno dima.
'vako je to kod mene.
Kombinacija drveta šljive i bukve i bukova piljevina.
wrdu1z.jpg

Šteta što na forumu ne postoji opcija za ubacivanje mirisa.:osmeh:
gladan sam :osmeh:

Jel moze drvo jabuke,kruske i visnje da se koristi za dimljenje mesa ?.Do sad sam koristio drvo sljive,imamo dosta suvih pa to lozim.

Ej ,Sremci , ima vas dosta ovde ... Jel Sremsku kobasicu kačite oma i dimite ili ..? Jel ima neka fora za nju ,neki recept? Znam da ima druga tema al u vezi sušenja kobasice možda ovde ?

Momo kači se odma' nakon punjenja ali se loži tek sutradan kada se ocede.Što se tiče recepta svako pravi drugačije.

Jal za nju bolje da je vatra niže od mesa , jer imam mogućnost da ložim nisko i više kad treba veća toplota ? Kakav je suvi grab kao drvo ?(mal ne reko drvo zgrabovo :osmeh: ) Ovde ga hvale , valjda nema uopšte onu neku otrovnu tvar.

Evo i mog skromnog doprinosa Temi, a mome inventaru u špajzu (i mome stomaku u krajnjoj liniji):

19_12_15_1203.jpg

Klao sam jedno svinjče, al' ga je bilo za puno korito...
Plećke sam mleo i sve u kobasice, računam da je bilo oko 30-35 kg mesa, standardna Sremačka receptura, ošini po svim začinima momački, i rezultat neće izostati...
Ispale su ekstra ljute, sestra probavala, a zet izigravao mešalicu, ja bio sprečen, oko topljenja masti....
Prvi dim, drvo: suva višnja i sirova šljiva džanarika....
Sutra pauza ( a možda i preksutra) jer 'oćem da kačim i onu sitnariju iz salamure (uši, papke i rep)...

Jel moze drvo jabuke,kruske i visnje da se koristi za dimljenje mesa ?.Do sad sam koristio drvo sljive,imamo dosta suvih pa to lozim.
Pozdrav gurmani da dodam i ja moja iskustva lozim sljivovo drvo dok ne napravim zar nekih par sati onda pospem bukovu piljevinu i to polako hladno dimi po nekoliko sati rezultat je vrhunski ukus mesa i kobasica mozete doci na probu u svako doba:ppozdrav:

Komšija jedne godine oborio neki orah matori pa sušio na nejmu,rezlutat bolje da ne znate ,meso kiselo i smrdljivo da je to neizdržljivo sve morao da baci.

Od pitomine za boju se najbolje pokazala trešnja što se tiče boje,za ukus piljevina preko bukovine je nezamenljiva.

Poslednja izmena od urednika:
Nazad
Vrh