Moja đubriva se ponašaju drugačije? Šta lupaš? Da li sam ja bacio ureu sad kao i vi pa tvrdim da moja neće prouzrokovati zagađenje a vaša hoće? Popujem ili samo prenosim šta naučnici tvrde? Da ne kažem prenosim ono što nećete da makar pročitate i razmislite. O isprobavanju na svojoj koži naravno ni pogovora.... O Bogo blagi kao da moje ime stoji u potpisu neke od tih stručniih literatura.....
Nisu goveda problem nego nepravilno odlaganje osoke i stajnjaka, tj oticanje amonijaka u podzemne vode. Da, ima tu još ihaj zagađivača.
Hemija. Da li smo prešli na dizne protiv vetra-jesmo. Da li se trudimo da nam prskalice budu ispravne i da ne šibamo bzvz hemiju? Mislim da se trudimo.
Da li nam uvode euro motore i na traktore, kombajne, radne mašine, aute? Podešavaju pvp, bregaste da traktori manje furnjaju. Polako nas okreću da manje zagađujemo okolinu ( e jedino se tu slažem da nismo najveći) iz baš tog razloga-popovanja. Tvrdoglavi smo jedno vreme, a kasnije se ispostavi da grešimo.
Montoja. Prostim jezikom objašnjeno: baciš ureu na smrznuto tlo-nije dobro. Isparava jer nije unešena u tlo. Vlažno zemljište opet ista stvar. Pretoplo takođe isto. Naiđe kiša, dobro je ali ne treba velika količina da bi bila blizu korena tj dostupna biljci a treba joj i temperatura zemljišta ( 5stepeni i treba da je u porastu) da se što pre transformiše kako ne bi bila spirljiva.
Nisam siguran da sam sve napisao, ali ne mogu više. Prazna mi bakterija. A i idem da predam C.V. Menjam profesiju.