Paore naravno da nije tajna ali to što ti želiš da kažeš nema veze sa ovom temom. Ne skreći temu. Zagađenje i na ostalim poljima.... Uostalom koliko znam fabrike su te koje najviše zagađuju vazduh, a ne stara vozila. Što ti ne promeniš komplet vozni park? Zašto svi ne promenimo? Vrv iz istog razloga što i ja. Nije tako lako. Uostalom sa ureom i uopšte sa veštakom je druga priča. Nju kupujemo svake godine hteli ne hteli. Ali momenat prihrane, tu je suština, tu je greška. Lepo sam napisao pravilo 4R, ali niko ni da trzne da pita šta, kako...... Hemija, i tom se teži da se smanji prekomerna potrošnja,izbacivanje glifosata, polaganje za licencu da bi uopšte mogao kupiti hemiju, dizne protiv vetra, ispravne prskalice.... Opet kažem, druga i duga je to tema.
Mirkoni, možda nisam bio jasan u prethodnom postu.... Ne tvrdim ja (čuj ja) da ne treba koristiti ureu uopšte, nego je ne treba sada koristiti. Još ajde valjda i može krajem Januara (ako ne bude previše kiše) mada ne verujem bez posledica..... ali brate mili kada vidim da se baca oko N.godine 100-200 + kg/kj..... Jbt..... Jeftina urea pa udri, šibaj da se najuri prinos, (možda) a za ostalo koga briga. A što se tiče prihrane odjednom.... Zar ne može AN na dva i više puta? Kada je azot najpotrebniji biljci i kada će ga najviše iskoristiti? A kada najmanje? Zar stvarno mislite da se azot iz uree iskoristi u potpunosti bez gubitaka? Da se zaustavi u zoni korena i čeka da se biljka probudi? Ima tu još mnoooogo toga ali ne vredi kačiti linkove,pisati samo spamujemo temu jer neće se niko zahebati pa makar iz radoznalosti nešto da pročita. Mi smo bre najpametniji, šta znaju svetski šarlatani.