Psenica 2019/2020

Mi smo spremili danas i juce nove zakupe ponedeljak,utorak setva i šta bude.

Ja juče gledao moju pšenicu koju sam 12.11. posejao. Lepo niče i gura. Ako joj padne još koja kiša uskoro eto nje na površini iz svakog semena što je bačeno. A obzirom da nema najava za neko zahlađenje mislim da će izgurati dobro pre nekih hladnoća. A i kod komšija koji su pre mene sejali (7-10 dana) lepo je nikla i sve izgledaju dobro.

Ns 40s,videcemo kakva ce biti do proleca,tj kakvo ce biti bokorenje
51d1519ead40f6fe64fbdc7855b511c0.jpg
d6e81bbe4a2b432dfc4a9b7c9d1ff531.jpg

Послато са SM-J610FN помоћу Тапатока

Lepe su pšenice ali su se nešto ušpicile.Izgleda da su žedne od ove dosadne košave koja je osušila sve živo.

Dobre su i biće još bolje. Isto važi i za ove u kasnijim rokovima setve (novembar). Evo sad od četvrtka će biti kiše a vetar je najzad prestao da duva.

Treba kise i za oranje a i za ove psenice koje su nedavno posejane da niknu,jer vlage nema,ili je dosta nejednaka zbog kosave pa ce takvo i nicanje biti ako ne bude kise.

Ala se muci kisa da padne. Psenici koja je nikla i u fazi nicanja je neophodna. Neke parcele koje sam orao za prolece su toliko suve da zemlja koja se izore je isto suva kao da je stajala 5 dana poorana. Ovako suvu zemlju u ovo doba godine nisam video, a bavim se poljoprivredom 20god.

Dobra kiša je juče pala. I dobra je za svaku pšenicu. I onu koja je prva nikla i ova koja je sad posejana. Nadam se da će kod mene sad nići i ono što do sad nije niklo. možda će to biti malo šareno sa nicanjem ali će sve to stići jedno drugo do žetve.

Juče sam obišao moju pšenicu. Solehio koji je posejan 12.11. (ciklonom) lepo je nikao i baš dobro. Sad napreduje lepo. Posle ovih kiša, a za otprilike nedelju dana msl da će pokriti skroz celu zemlju. U odnosu na prošlu godinu i nicanje (tek posle snega) ovo je jako dobro. Obzirom da nema najava za decembar temperatura u minusu (ne onih baš niskih), a biće dnevnih i preo 10 biće ovo baš baš dobro. Za sad sam zadovoljan kako to sve ide. Iako je bilo baš muke oko svega.

Nazad
Vrh