sinisa1979
Član
Da, rabota je u redu, ali kojim adapterom su vršeni ti kukuruzi?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nisi napisao samo koja je masina prosla 2 puta pa zato ne gusiSta je problem sa lulasicom posejati. Danas sam i ja sejao nodetkom sa lulama drugaru u nepaljeno 2puta tanjirano kukuruzoviniste, nema jednog zrna napolju.
Mirkoni koja je to tanjiraca?
Ma jok nzm koji je ja to onako uopsteno .Te nozeve na valjcima ima svaki maltene noviji adapter,pa i stari john deere,case itd ,jedino se razlikuje koliko nozeva ima po valjku ,kao i kakvi su nozevi,ima ih u milion kombinacija.Misliš da je Kapelo? Meni se čini da je her Gering.... Imam na jednoj njivi primer. Veći deo kolega ovro sa NH i Geringom a ostatak ćale sa Dragonom. Priprema za setvu je bila 2x gruber, i naravno onaj deo vršen sa Zmajem je kantastrofa, dok je za Geringom pesma. E al jbg, Geringu je jedan valjak 120.000 + pdv a za Zmaja 5-6.000
Ja sam 2017god imao jednu pored druge,dale su po 5200kg po jutru i jedna i druga,Anapurna se mnogo lakse vrsi,a i ove godine je imale mnogo bolji hlJa sam po prvi put uzeo Solehio, vidim da vas dosta ima koji sejete ovu sortu.
U poredjenju sa Anampurnom kako vam se cini sta je bolje?
Tanjiraca ko tanjiraca, sto mislis da je ona nesto bolje odradila od obicne. Ja znam jer sam odskako po njivi (napravila je u talasima bregove), nista posebno nije odradjeno sa horsch jokerom u odnosu na obicnu tanjaracu, pogotovo sto je tanjirano malo valaznije. A nije gusilo sigurno u ovim uslovima i zbog toga sto je predhodno izmulcirano kukuruzoviniste. Ranijih godina bilo je prilika da sam sa mojom nodekom sa lulama sejao u kurzoviniste predhodno samo jednom istanjirano, bez ikakvih problema.bisi napisao samo koja je masina prosla 2 puta pa zato ne gusi