Hemija jeste agresivno delovala usled hladnog vremena ali se sve to značajno popravilo posle kiše.Pšenica nahranjena a nema vode.Najeli se šunke a Švabe zauzele bunar.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Au bog te al ce tu biti novaca.Dakle nista bez hemije i struke.Eto tako kad bese ona manija da se zatvara i unistava zivina zarad ticijega gripa .Kod nas je 2 Maja padalo 28 l i ne vidim neku drasticnu razliku na onim psenicama koje su se zutele pre kise. Mozda za nijansu bolje, nece roditi ispod 1t nego ce davati sad 1.5 t
Tako i kod nas u ritovima pod sistemima gde je bila susila se...dobila neki stres od prskanja.Мени не пије воду да је пшеница због суше пожутела,гледам задружна жита где су их од јесени наводњавали па тог жутила по целоим њивама. Једноставно у питању је болест за коју струка нема појма шта је. А о тим рекордима не би трошио речи оду код лика који укупно има 18-20ари пшенице у башти и онда ваде просек за целу државу. Да дођу код мог комшије који има пола јутра пшенице па ми би били светски лидери у производњи пшенице како његова пшеница тренутно изгледа,али зато пар њива даље неће ни сламе бити и тако је у већем делу атара.
Jutros na rts vest Pšenica posejana na više od 600k hektara,poljoprivrednik izjavljuje da će imati rod od 5 do 6 tone po Ha..na kraju reporter kaže da će se prvi ječmovi skinuti krajem Maj-a a pšenica sredinom juna..meni dovoljno da shvatim kolika je suša na severu zemlje i koliko će da nas zavrnu sa cenom
Sent from my ASUS_Z012D using Tapatalk
Samo kuk i soja. Sto bi na zemlji gde moze 10t/ha kukuruza uz nikakvo posebno cimanje sejao psenicu?Najveci problem prave cikade,videcete da je to problem u najavi ako se nastavi sa suvom Jeseni.
Jeste susa,ali to ne bi bilo takvo da nije zarazeno,plus je tovarimo hemijom.
Izlaz,hmmm,bice skup za nas,koji moramo da je sejemo,sto zbog plodoreda,sto zbog kvaliteta zemlje.
Ja pomeram rok setve za kasnije i verovatno ubacujem tretman Insekticidom u Jesen.
Ubacicu i Jecam u proizvodnju i gde mogu "upaljac".
Da imam kvalitetniju zemlju isao bi drugi plodored zito kuruz,soja i tako u krug.