mindjušar
Član
Računati ga nemoraš,ali platiti moraš
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pola sudom pola nikad.Računati ga nemoraš,ali platiti moraš
Sa 7 i vise tona i ovom losom cenom moze se biti zadovoljno.
Cena je ponizavajuca i premala. Ali dajte ljudi pa nije bas tako, niti je svuda arenda po te pare, drugo mnogi ostavljaju seme, ili kupe seme ispod cene. Naftu si mogao naci i za 100din. Rodila je.psenica i na parcelama.koje imas u vlasnistvu. Na psenici godinama nema zarade ili je ima minimalne. Jednostavno mora se sejati zbog plodoreda. Tako da idemo dalje,ko prezivi pricace.lupetate tako, to je strasno....
ulaganje od 250-300e/kj i zakup oko 250e/kj to ti je 500- 550e/kj x123.5din = 65.000din./15din. kilogram psenice.
Dobijes da te proizvodnja iznese 4333kg/kj ili ti 7.500kg/ha, e sad ko je imao prosek toliko, taj je na cistoj 0.
Ispravite me ako gresim.
Posle ideš u Ćurćefu.
Meni samo ne ide u glavu kad pitaju seljake u polj. emisijama koja cena bi pokrila troškove???A niko ne pita hoćeš i ti nekad da zaradiš nešto preko uloga malo da lakše dišeš???
lupetate tako, to je strasno....
ulaganje od 250-300e/kj i zakup oko 250e/kj to ti je 500- 550e/kj x123.5din = 65.000din./15din. kilogram psenice.
Dobijes da te proizvodnja iznese 4333kg/kj ili ti 7.500kg/ha, e sad ko je imao prosek toliko, taj je na cistoj 0.
Ispravite me ako gresim.
Druze zasto radis ako nemas zarade?Radi neki drugi posao. Zato nam i jeste ovako. Cim krene zetva rekordi se obaraju. Ovi jedva docekaju pa krenu da zavlace od 12-13 pa nekako dodju do 15-16 rsd.
Vidimo da od tog posla nema napretka, ali nikako da se opametimo.
Nema ko da podigne kiriju,sve sami pokojnicia i ja necu da platim vise od 100 eura za hektar.Slab sam ti ja rekorder,morao sam da unistim hektar onog PKB-a zbog tudje greske ali nekako plivam i dalje,posejao sam tu kukuruze pa ce me oni izvaditimozdaSad kad cuju pocerci da si rekorder u selu i tebi ce dici cenu kirije