Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Koliko je to "par dana" ??Prelazi urea do NH4 forme za svega par dana,ali pri povoljnim uslovima,mada nisu nase jeseni vise tako hladne.
Tako je,jer bakterije troše azot,pa će pšenica ostati bez!
To sam i ja ucio. Sad ti meni objasni, kukuruziste preorano, psenica ujesen nije dobila nista(novac otisao na drugu stranu), u proljece samo UREA , prinos 4700kg/kj i 13% proteina, kako to, a ovi sto bacali ujesen NPK nisu dobacili ni 11% proteina.
U idealnim uslovima,3-4 dana.Koliko je to "par dana" ??
Cekajte,sad nista nisam razumeo.Sta da bacim za razlaganje zetvenih ostataka?Bacam obavezno 300-400kg NPK u jesen,a zemljiste je kiselo ph 4-4,5.
Nas su u skoli ucili da to traje malo duze.U idealnim uslovima,3-4 dana.
Najverovatnije jer nisam dobio adekvatan odgovor na forumu,tacnije niko nezna sta treba baciti za razlaganje zetvenih ostatakaSvi nesto nabadaju pa cu ja ipak uz NPK baciti KAN i mozda nesto ubodem(kao sa slike gore)Ti bacaj onda KAN. Da ti poboljsa Ph vresnost.
I ovo su pisali nasi profesori na nasim fakultetima i institutima i istrazivali u nasim agroekoloskim uslovima.@North Army:
Mozda si mislio na nitratnu formu,za nju je ipak potrebno dosta vise vremena.
A inace sta da ti kazem,mozda si i ti u pravu,evo na ovom snimku,ako znas english,na 21 minutu,profesorka kaze da je potrebno i manje vremena od onog sto sam ja rekao.Ja sam moje procitao iz knige,nije sa ovog videa,tako da ovo na snimku i ne mora biti tacno,mada ona je ipak profesor,na fb je neko objavio njixov kanal,mislim da je grupa StripTill Farmer,tako sam ih i nasao.