petarkrsmanovic
Član
Sutra javljam sta i kako. I hektolitar, i tezinu. Licno mislim da je preko 2200kg. Ovo je danas izvrseno sa povrsine od 28 ari.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nema parcele,ima ali su retke koje nemaju divlje zobi.Ovde je ima ali tek joj je prva godina,dogodine bice je duplo vise.Prskao sam i ja nesto sa Palasom,ali na jednom delu krenula opet,samo dosta manje izrasla.Ovaj divlji ovas koji je pronikao izgleda da svuda pravi probleme. Radio sam zastitu od korova, ali negde pred klasanje psenice ovas je se pojavio.
Mnogi ne verujem ali ova godina je uradila svoje,lagano se prebacuje 6t..a pojedini i 7t ...sve preko vage a ne na bunkere.7850kg po hektaru,za Sumadiju mnogo,neke parcele do 7 tona u lepim godinama moze da izgura.
Koliko ti je dugacka prikolica?
Tek sad dobro procitah, sinoc mi se spavalo. Gresis, opasno gresis. Nemoj da pises nesto kao da je aksiom, a u to nisi niti postoji nacin da budes siguran.7850kg po hektaru,za Sumadiju mnogo,neke parcele do 7 tona u lepim godinama moze da izgura.
Koliko ti je dugacka prikolica?
Juce gotovo .Ukupan naplativ prosrk je 5350kg po KJ.Sofru odusevio,Sobred negde prebacio i 6t po KJ,a Basmati blago razocarao.Nove pouke su izvucene i bice primenjene u novoj proizvodnji.
Juce je drugar ovro Basmati i Balaton, na 1,7 ha navro je malo jace od 16 tona.
Послато са GT-S5570 користећи Тапаток 2
Ako je u pocerini taj ga bas......Juce je drugar ovro Basmati i Balaton, na 1,7 ha navro je malo jace od 16 tona.
Послато са GT-S5570 користећи Тапаток 2
I kod nas Ingenio kao zrno izgleda jako lose ali je dao dobar prinos,mislim da je lose zato se zakasnilo sa zetvom za tu sortu pa je pregorelo....Ja jos nisam ni poceo zetvu, ocekujem oko 5th. Kod mene u kraju su prinosi od 1,5th do 3t. Juce je jedan moj prijatelj zavrsio zetvu imao je blizu 6tH Psenica Nikol ja sam mu dao seme a zanimljivo je to da nije bacao npk vec samo Kan u prolece.Gledam neke psenice obecavale su preko5t a nije bilo ni blizu 4t. od svih sorti Ingenio je ubedljivo najgori,skoro svako zrno je sturo i peceno,preplanulo od sunca po ko zna koji put.Zanimljivo je da sam je ja prvi posejao pre 3godine i bila je odlicna te prve godine a posle su nastali problemi,sada je ima dosta i na pojedinim parcelama izgleda vrhunski ali ostaje i dalje problem loseg zrna ali to nije moj problem.Nas narod zivi u zabludi,gledaju na tv emisije u kojima ljudi pricaju da psenica radja 10-11tH i onda hajde da kupimo tu dobru sortu i tu je zagarntovan prinos od 5t bez djubriva,na kraju sve bude isto.Videcu kakav ce prinos imati Nikol,mislim da ce biti ok ali vise je necu sejati jer mi je Pobeda daleko kvalitetnija i ove godine,jednostavno tip zemljista igra veliku ulogu u mom kraju.