Psenica 2015-2016

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mi završili psenicu, 291620kg sa 53,5kj. Prosek 5450.8 kg/kj. Sofru bolji od Solehia u prinosu i na uzoranom i na gruberisanom. Samo njega smo za seme ostavili.

Sent from my HTC One mini using Tapatalk

Evo i mene,danas zavrsena zetva.Drugar mi je sve zavrsio sa pravom masinom 142:bravo:

Njiva NS40 porazavajuci prinos samo 3500kg sa hektara,zrno nikakvo,hektolitar 68,drugar kaze da nije radio lepsu psenicu na oko a da je manji prinos,sve sama stura zrna a sticena sve u full-u.Evo i slika iz njive
2j1ptzo.jpg

KWS Basmati odvalio samo tako 6500kg po hektaru,rekorder sam u selu:osmeh:
2vkerzs.jpg

i veceras zadnjih 40 ari basmatija
14u7s6b.jpg

Zakljucak:Nikad vise ni zrno domaceg semena psenice.U selu ko je sejao NS seme nema prinosa veceg od 3-3,5 tone po hektaru.Strane sorte su oko 5 tona .

Ovaj kod mene je 3. reprodukcija i sejacu ga opet.Ubacicu Apac i jos neku stranu sortu.Kod brata Zvezdana 3 tone,kod drugara Simonida koja je vrhunski izgledala dala samo 3,5 tone/h.Uz KWS dobro su bacile Ingenio,Balaton,Apac...
Izgleda da NS nije za ovaj tip zemlje.

Ovdje ispod 10,5 % proteina stocna hrana, hektolitar moze biti dobar , sve zavisi od otkupljivaca a neki su poceli po tom novom standardu da sisaju.

Nema nista od toga. Ti si navikao samo na domacu proizvodnju, NS, ZP, IMT.
E to za imt ces da izvines,IMT je jos uvek klasa za vecinu stranih sminkerskih traktora,sta sve IMT prezivi,bez odrzavanja a jos ide posle 40 godine teske robije.....
Za NS mislim da je totalno skrenuo sa puta....

Zasto ti vrses sa 142-kom,sto nekupis neki strani.Drugar je kupio neki Braud lep kao slika i puce mu neka osovina,cekao 7 dana na nju 750 eura,a kaze ista ta za 142 kosta 160 eura i isto ce da traje.

Pa kupicu ako bog da. Ne mogu sve odjednom. Pogotovo sto je ove godine toliko prasine bilo da je to strasno. Sreca pa sam poznjeo samo 55ha.

Gotova zetva, Sobred oborio rekord od prekljuce :osmeh: ... ovo je sa parcele 5 kj - prosek 4.8 t/kj za naplatu, pre ove na parceli od 2 kj curilo 5.2 t/kj za naplatu, hektolitar los 75-6 ima sitnog i sturijeg semena pa i primese 3 + , ali i pored toga curiiiii ko blesav i vrsi se veoma lako
fwlq1z.jpg

2d7ijwk.jpg

evo i ekipe iz zetve :osmeh:
256wwic.jpg

i jedna slicica za kraj
mrh3o.jpg

- jako cudna zetva od 3,3-3,5 t/kj do ovoga danas i prekljuce, dosta njiva od kojih sam vise ocekivao su podbacile ali sta je tu je ...

Da se upisem i ja :osmeh:
Zetvu sam zavrsio u subotu.Imao sam sorte Grandior i NS 40.Prva prinos 6500 kg/ha,hl 79 i 80,a druga oko 6000 i hl 75. Vlaga je bila od 11 do 13.
Zadovoljan sam prinosom,ali ovu NS 40 ne verujem da cu vise sejati.

Duzina x sirina x visina. Dobijenu kubikazu pomnozi sa 750-800kg. Dobices pribliznu tezinu.
Ovako mi deluje da ima oko 2200kg.

Mada slobodno mozes da racunas puta 800kg. Zato sto ima tu i primesa, vlage.
Zato sto meni prikolica 5,4 kubika, ako je napunim lepo nikad nije ispod 4400, pa neka hektolitar i 74.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh