Psenica 2015-2016

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
U vazduh,probaj ostavi jednu parcelu da pokisne i da se osuši par puta uvek ćeš imati manje...što bi moje komšije rekli uzmi jednu punu čašu vode i jednu praznu čašu i pretači iz jedne u drugu i jednom će nestati.:osmeh:

x puta ostavljena parcela i nastavljena...i uvek je manji prinos posle kiše.Da se negubi posle kiše niko nebi jurio da skine usev mogli bi i u decembru na miru da skidamo.:ppozdrav:

Momo, @Kris ti je lepo docarao recenicom ''kalira''! Ilt. dobije ''krila'' :haha:
Masa zrna u m3 nije vise 80 nego je 75 malte ne 7% manje...Ko radi lucerkinu senazu vrlo dobro zna da pokosena lucerka koja kisne danima 'kao sad sto je bilo' mnogo manje bala dobije kad se prosusi...

Da li je jos kod nekoga los hektolitar na Ingeniu? Pre kisa je bio 75-77 a danas 74.5

Prinos je jako dobar ali neznam zasto je tako mali hl.
Ja sam isto sa Ingeniom imao slab hl 74

- - - - - - - - - -

Kolega konačnu cenu niste dobro izračunali jedino ako je kod vas pdv veći. Kod mene juče urađeno 14,5 k.j. sorta Sofru setva 22.10 rađene dve fugnicidne zaštite hektolitar 81,06 vlaga 12,1 a prosek po k.j. je 4621 kg. Danas nastavak.
Racunao sam pdv po 18% umesto 8%..Moja greska :ppozdrav:

Ja nisam koristio nikakvu zastitu..kockao sam se.. Prinos 38 meteri po kj..hl nikad losiji 73..da je hl vio bolji bilo bi i veceg prinosa..sam boziji polog,bas sam se namucio sa kobajnom jos i ona oluja u ponedeljak zalepila psenicu za zemlju..sta je tu je..sad jos cekamo cenu..

Nisam ni ja koristio nikakvu zaštitu,pre 29 godina,pa sad slavio 29.godina braka i još čekam cenu i samo troškovi,nikako da naplatim robu...

Danas skinuta pšenica i kod mene.Evo ovako, 4020kg po jutru,vlaga 12.8,hl 77,sorta Apač.Pod oranje 3*16,prva prihrana 100kg uree,druga prihrana 100 san-a,rađena jedna zaštita plus kasnije rađeno sa insekticidom zbog lisne vaši,nadam se da nisam nešto izostavio.Ja sam sa prinosom zadovoljan,sa cenom nisam.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh