Psenica 2015-2016

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zakosili smo u nedelju pre kiše, vlaga je bila 14,9...u ponedeljak je palo 30 litara. Posle te kiše ništa. Kako pada vlaga kod pšenice? Koliko je mogla da "POVUČE" vlagu od 30.l? ://

Ima li ko basmati, jel ga zagledao da se otvara i ima otresenog ? Malo pre obilazio i začudio se u kakvom je stanju, mora da je od onog jakog vetra leda i kiše stradao, do pre toga nije bilo, stojao prav, zatvoren, ali još u stanju "testa" te nije mogao da se vrši.
Sutra posle podne ćemo videti dal moze se početi, mada ne verujem.

Imam KWS Solexio,dođe mu kao brat od strica,počeo da se otvara,samo što ne ispadne,a još dosta vlažan,stablo naročito.Ako nema kiše u petak,biće tek za nedelju da se vrše.Još da me kombajner ne prevari,moglo bi se uspešno završiti u nedelju.

- - - - - - - - - -

Prošle godine imao KWS Basmati i nije se otvarao uopšte,ovaj Solexio mi se ne sviđa.

Imam KWS Solexio,dođe mu kao brat od strica,počeo da se otvara,samo što ne ispadne,a još dosta vlažan,stablo naročito.Ako nema kiše u petak,biće tek za nedelju da se vrše.Još da me kombajner ne prevari,moglo bi se uspešno završiti u nedelju.

- - - - - - - - - -

Prošle godine imao KWS Basmati i nije se otvarao uopšte,ovaj Solexio mi se ne sviđa.
Meni se Euklide poceo otvarati pre ovog cirkusa , uradili, i prinos bio 4700kg kj seme nisam ostavio upravo zbog gore pomenutog. Ostaje Apache do daljnjeg, samo ce se doda ti Ingenio

U Nadalju jedna dala preko 11t/h ,6300kg/kj potvrdiće kolege iz tog mesta da li je info. tačna im ih na ovom forumu.

Znam parcelu tačno gde je mislim da je oko 10-11ha zapala mi odma za oko ekstra je izgledala od starta,domaćine znam tako da nema tu mesta sumnji sem da im čestitaš i skineš kapu.

Danas ovršen hibrid Hystar F1.

Suma sumarum:
Površina 110ari:
- U jesen ugareno, pa dva puta tanjirano.
- Seme 108kg*171din/kg=18500 din.
- Djubrenje Map 200kg*68din/kg=13600 din.
- Urea 300kg*38din/kg= 11400 din.
- Eurofertil Sulfamo 25 120kg*67din/kg=8040 din.
- Zaštita tri puta, Cycocel, Metmark, Acanto plus, Excorta plus, Excorta, Vantex, Fury. Sve ukupno 11950 din.
- Žetva 9000din. kombajn.

Trošak bez goriva 67400 din. Sa gorivom oko 74000 din. Napominjem da su to troškovi za celu površinu od 110 ari. Zemlja je moja tako da nemam zakup.

Pologa preko 90%. Dosta zelene mase, ali vlaga nije velika 14.5%, Hl76.

I na kraju prinos 9980kg/110a.

Glavno pitanje: Da li se isplati?

Da napomenem da kod nas je ove godine jako malo njiva sa preko 4t/kj.

1vgy8.jpg

Slavko,kakvi su rezultati,jesi li uspeo sve da pokupiš,ovo je baš poleglo?Da nije to ona tvoja proletos što si je stavio na forum,bila je tada jako dobra?

Jeste to je ta. Uspeli smo je pokositi za 4h, parcela 7 kj. To mi je bila jedna od najboljih psenica, nacurila je 31 t.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh