Psenica 2015-2016

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mi smo sve završili naše za vikend i bilo je svačega. Najlošiji ingenio sa 11% vlage i oko 3t po jutru, a najbolji bio solehio sa 13% vlage i 4.4t po jutru. Najviše su nas iznervirali jer više ne gledaju u MK hektolitar ne zanima ih uopšte samo vlagu i nečistoću

A MK izašao sa cenom od 15din. ? I Raca, tako sam nešto načuo.
Niko više ne gleda hl, jer su se opekli prošle godine. Kad nama skidaju, to nije problem, a kad oni treba nama da dodaju, nema...

Apach je kod nas pre ove kise imao hektolitar 81,5. Naravno juce kod race gleda vlagu i primese kad vidi da je dobar hektolitar nikom nista..

I ja sam odneo u mk..presudilo je to sto mi je njiva preko puta kapije od njih,pa mogu opusteno i da vrsim samo sa jednom zmajevkom a u opste se ne ceka red kod njih,plus izasli nam u susret pa nas pustili u neku halu da stanemo sa punim prikolicama dok je trajala oluja..vlaga 12..skinuo sam nadam se najlosiju njivu(sejacica se pokvarila pa seme nejednako rasporedjeno) i prinos 34 metra po kj..sve nade polazem u ostale parcele..cekamo sunce pa sledi nastavak

18db80b1a6f45cd23e6c1e37fab542f2.jpg
6350f909cc5a948ec7797e5cc8367503.jpg

Ostavio sam seme psenice Apacha sa vlagom od 13% za seme....da li sam trebao jos cekati da padne vlaga ili nece biti problema oko klijavosti na jesen?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh