Psenica 2015-2016

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako ti je neko verna,stalna i poštena mušterija kojoj radiš godinama onda ispoštuj dogovor i obećanje.Ako je u pitanju neko ko svake godine menja majstora(kombajnera)onda je to neka sasvim druga priča.

aj kad ste se vec toliko upustili u temu o usluznom kombajniranju,meni konkretno treba neko da mi vrsi. skinuo sam 52 kj i ostalo mi je 150kj. ako je neko voljan,mozemo da se dogovorimo

Kad smo vec kod kombajnera, prosle godine zovem jednog sto mi skidao skoro sve kulture , ne moze kaze , nema vremena skida svoje, onda uleti da radi usluge u veliku firmu i ispali nas male. Angazujem drugog , odradi 80 jutara kod mene , sve posteno isplaceno, zovem ga pre 10 dana da mi kosi repicu ne javi mi se odma na telefon, posle je odgovorio u poruci da je u guzvi , da bi ga ja naposletku zvao naredna dva dana da mi se nije javio na telefon. Kazem, isplaceno sve korektno, cak smo generacijski blizu i sedeli par puta u kafani. No, poenta je da je ispao nekorektan i neozbiljan, jer sam mu ja jedna od najvecih proslogodisnjih musterija, a angaazovao sam ga jer je decko presao sa Zmaja na zapadni kombajn pa da mu pomognem da otplati, a vaze za posteno steceno imanje. Uglavnom, kosio je jecam u njegovom selu ,a posle i u mom, udostojio se nije da nazove i pita da li sam se snasao itd. Ako ne mozes da kosis, reci....nije problem ,problem je da kazes da hoces pa ne dodjes ili se ni ne javis na telefon , a prosle godine mi je uzeo skoro 500 000 din ....

Što ako zoveš čovjeka i kaže doće za sat dva , a dodje za 5-6 sati , šta je problem , što obećava ?

Sve ja vas razumem u potpunosti i slazem se sa vama kad se stavim u vasu poziciju, ali desava se nekad i neki kvar ili neki nepredvidjeni problemi tipa prevoz ili popadalo zito gde moras da milis i eto odmah se kasni. Ja imam svoje stalne musterije kojima radim, i njih ispostujem tacno kako sam i rekao, a ovima preletacima sto menjaju majstore njima i ne radim, ili bas ako imam vremena kad dodju na red. Takodje i cena isto, ne znam koliko ko radi, ja sam nasao svoj racun u nekoj ceni kome je skupo on se odbije i ide dalje. Izvinjavam se sto sam skrenuo sa teme.

Prve godine ce proci, a sledece godine onda gledaj koji ce ti doci da ti vrse kad ih budes tako njih vise zvao.

Ovu sam varijantu ja imao prošle godine. Zove me čovek kome radim već jedno 3-4 godine, dogovorimo se da bude na njivi u 5 sati. Ja stižem na njivu u pola 6 i zatičem drugi kombajn kako mu vrše. Ja okrenem kombajn i odem dalje, nije prošlo par minuta zove njegova žena da kaže da ne treba da dolazim vrše drugi kombajn, reko hvala na blagovremenom obaveštenju. Zvao me je i ove godine ali za njega sam bio u gužvi i nisam mogao da stignem...

Gorane šta te čudi,u Vršačkim ritovima nisu prošle god mogli kositi lucerku jedva navatali dva zmaja da im odrade samo što nisu mogli kipovati u kade pa su kipovali u kašiku od manitua a ovi u kade.Rade ljudi par hiljada ha .

Peet šta ti je tu čudno što je uradio toliko sa 135-om?Ispada da je trebao uraditi 5 jutara za 3 dana.Bez veze.
I meni je to puno uradjeno za malo vremena.. Meni je mozda to puno sto radimo u razlicitim uslovima.. Tu su vjerovatno parcele po 3-4 ha i vise u komadu..

Kombajn jee čudo, kombajn su kupovali ljudi koji se ne bave poljoprivredom samo pred sezonu i posle se prodavao , dobra je tu zarada ,a kad je lova u pitanju karakter ljudi se pokvari vrlo brzo , mnogi ljudi su kupili kombajne baš iz tog razloga da ih drugi ne zajebava iako nije isplativ za njegovu površinu , eto ja ne mogu da imam kombajn baš iz tih razloga što bi se jedio isto tako kao i sad kad me neko voza ,ne mogu da trpim ni da lažem a ni da me lažu, a i kod nas se nekad govorilo , ako nemaš jeda ti kupi kombajn , e sad su malo bolji ,savremeniji i udobniji i manje se kvare, nije to lako ni jednima a ni drugima , no bolje imati no nemati !?

Kad smo vec kod kombajnera, prosle godine zovem jednog sto mi skidao skoro sve kulture , ne moze kaze , nema vremena skida svoje, onda uleti da radi usluge u veliku firmu i ispali nas male. Angazujem drugog , odradi 80 jutara kod mene , sve posteno isplaceno, zovem ga pre 10 dana da mi kosi repicu ne javi mi se odma na telefon, posle je odgovorio u poruci da je u guzvi , da bi ga ja naposletku zvao naredna dva dana da mi se nije javio na telefon. Kazem, isplaceno sve korektno, cak smo generacijski blizu i sedeli par puta u kafani. No, poenta je da je ispao nekorektan i neozbiljan, jer sam mu ja jedna od najvecih proslogodisnjih musterija, a angaazovao sam ga jer je decko presao sa Zmaja na zapadni kombajn pa da mu pomognem da otplati, a vaze za posteno steceno imanje. Uglavnom, kosio je jecam u njegovom selu ,a posle i u mom, udostojio se nije da nazove i pita da li sam se snasao itd. Ako ne mozes da kosis, reci....nije problem ,problem je da kazes da hoces pa ne dodjes ili se ni ne javis na telefon , a prosle godine mi je uzeo skoro 500 000 din ....
Malo nije mogao,a malo radi i ljubomora,sujeta,nemoj to iskljiciti...

Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh