Psenica 2015-2016

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ej manite se tih reakcija....onda bolje da nije prskao.Mi definitivno nismo obrazovani za nacin,vrstu,vreme i ostalo u koriscenju fungicida.Sve radimo napamet uz 'sugestiju' tih istih sto nam prodaju hemiju.

Nemam pojma otac mi doneo sa njive moracu ja otici da vidim kaze nije mnogo nego neki cosak ima toga pa razmisljam da ako pocne da se siri ja to lepo pokosim i iznesem iz njive ili da u lednju prckalicu napunim fungicida i oprskam opet taj cosak!

Pisano je baš o tome na prethodnim stranama.Nisam ja ništa izmislio a postavio sam i 2 linka o pojavama i problemima koji se javljaju.

Danas bio zito da obidjem zeleni se od zemlje do vlata(zito na zito orano i dva puta tanjiracom spremljeno,od bolesti prvi put prizma+fastak,drugi put duetultra +fastak,prihrana 150 ureje po k.j 25.1,druga prihrana 8 aprili 100kg ana ,nenormalno je ponelo posle cu ubaciti slike)

Ima 6-7 godina , napad leme na jari jecam ali vrlo ozbiljan , dok sam isprskao nekoliko kj zamazao sam traktor od balca. Prskao fastakom i to i veca doza od propisane da osiguram. Poslije 5-6 dana kaze mi jedan covjek: "sta ne prskas lemu pojela ti jecam ", ja na njivu a ono pojavili se svjetli krugovi po jecmu sve lema opasla , ja gledam ziva i zdrava. Trk u poljoprivrednu , daj za lemu nesto ovaj opet fastak , reko od*ebi fastak ima dejstvo boli glava, daj nesto drugo , drugo prskanje , mislim da nije proslo 30 minuta bila je gotova.

Pre podne sam uspeo da oprskam 6 kj sa Eskortom plus 0,6/ha i Laidir 10 60 mil/ha. Ovašivač nisam stavljao poštoga ima u Eskorti plus.

Juce radio jednu psenicu sa Duofen plus 1l/kj + Fastac 0.07l/kj. Za sada nema bolesti, a neverovatno koliko je porasla za 10 dana od kada sam bio prosli put da obidjem. Jos nije cvetanje krenulo, ali ga i ne cekam, jer stete od fuzarijuma nisam imao znacajnije nikada.

Ima 6-7 godina , napad leme na jari jecam ali vrlo ozbiljan , dok sam isprskao nekoliko kj zamazao sam traktor od balca. Prskao fastakom i to i veca doza od propisane da osiguram. Poslije 5-6 dana kaze mi jedan covjek: "sta ne prskas lemu pojela ti jecam ", ja na njivu a ono pojavili se svjetli krugovi po jecmu sve lema opasla , ja gledam ziva i zdrava. Trk u poljoprivrednu , daj za lemu nesto ovaj opet fastak , reko od*ebi fastak ima dejstvo boli glava, daj nesto drugo , drugo prskanje , mislim da nije proslo 30 minuta bila je gotova.

I sa čime si prskao?

Iliko,radjen sa Zamirom 0,8lit/h+Fastac 0,1lit/h,slike od pre neki dan,Ingenio je uradjen ranije,posto je ranije klasao
2ih5kpv.jpg

2ppizi1.jpg

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh