Psenica 2015-2016

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
grunt, vidim te zute tacke koje ima tvoja psenica,identicno je i u mom ataru,krenulo je od prvih setvi, a sad polako zahvata i ostale. ja sam obavio drugu zastitu,ali to nije bolest

Vreme je veoma prijatno za psenicu sada u cvetanju.Bar da ovakvo vreme bude u nalivanju a ne da dobije toplotni udar.

Послато са Lenovo A7000-a уз помоћ Тапатока

Juce uradio zadnju, trecu zastitu psenice sa Osirisom i Fastakom. Mislim da sam potrefio momenat jer je na traktoru i prskalici ostalo po prilicno traga od cveta. Ingenio dsluje dosta dobro i dosta zdravo. Danas evo pada ponovo skoro ceo dan.

- - - - - - - - - -

Zalihe vlage su velike i samo da ne udari vrelina da se ne skuva, inace cemo imati koljivo na njivi.

- - - - - - - - - -

Zalihe vlage su velike i samo da ne udari vrelina da se ne skuva, inace cemo imati koljivo na njivi.

grunt, vidim te zute tacke koje ima tvoja psenica,identicno je i u mom ataru,krenulo je od prvih setvi, a sad polako zahvata i ostale. ja sam obavio drugu zastitu,ali to nije bolest

Te zute tacke ipak nisu bolest.To su fizioloske promene.Pola jedne parcele tretirano a pola ne.Cela je imala takve simptome.Tretirano pre 14 dana.Nikakve promene nema sem sto tamo gde NIJE tretirana ima lepsu boju.
Na jednoj parceli Sofrua jedan deo uopste nisam prskao.Niti regulatorom niti bilo cime.Znaci od pocetka do sada nista nije prskano.To parce je potpuno zdravo,sa lepsim liscem,vecim klasovima,tamnijim klasovima i znatno duzim brkovima na klasovima.
Dobro razmislite jer nas izgleda neko pravi budalama.

Stanje je sledece ima bolesti nadje se po koja pepelnica retko ali nadje se(ne vidi se na slikama deluje lepo na oko)ima i septorije a sta je leme i ostale gadije dal su to tripsi stali je ne znam al ga ima strasno.Hemija je spremna cim stane kisa krecem,prvo cu ovo bolje zito a malio kasnije ono losije neka jos procveta tek je pocelo.

Evo i moje NS 40.

Ali ima i ovaga na jednoj strani, da li je od grada ili neki insekt, ima na jednoj slici, mislim da je stenica.

Ne znam sta da kazem vise,jako se puno ulaze u psenicu,a sto je najgore ne mozes da je sacuvas do zetve. Te bolesti,te virusi,stres i sta vec.

- - - - - - - - - -

Ne znam da li se secate slika od pre 3 nedelje,kad sam postavio,u pitanju je sofru i graindor.jednostavno psenica je izumrla, 2 zastite i epin,ali dzaba sve. Sad jedino sumnjam da nije bilo Cikada u jesen i da nisu prenele virus,a od virusa nema spasa.

Ne znam sta da kazem vise,jako se puno ulaze u psenicu,a sto je najgore ne mozes da je sacuvas do zetve. Te bolesti,te virusi,stres i sta vec.

- - - - - - - - - -

Ne znam da li se secate slika od pre 3 nedelje,kad sam postavio,u pitanju je sofru i graindor.jednostavno psenica je izumrla, 2 zastite i epin,ali dzaba sve. Sad jedino sumnjam da nije bilo Cikada u jesen i da nisu prenele virus,a od virusa nema spasa.
Kako nije na Singenti?Mnogo mi osetljiviji ovaj Farineli u odnosu na Ingenio.

Sta moze da ocekuje moj jedan poznanik od psenice koju ovih dana prska Sekatorom? Znaci,samo prskanje protiv trave,bez ikakvog fungicida ni sad ni pre.Psenica inace (bar one parcele koje sam ja video) veoma dobro izgleda i sva je klasala.

Hocu,hvala!:osmeh:
Znam da je "genijalan",ali me bas zanima sta moze biti.Pretpostavljam da ce biti umanjen prinos,a i travu mislim da ne moze svu unistiti,jer herbicid ne moze ni doci do nje.Pre neki dan bio kod mene da mu podignem krila na prskalici.A sto je najgore,povrsina koju ima pod psenicom nije uopste mala,a sve je posejao semensku.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh