Psenica 2015-2016

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nisu siri,nego je to odlika dobrih masina,kad klasavaju zita vide se redovi(nije da kakim,ali tako je).

Bravo Bojceticu,zagledao sam zita i dosta su zdravija lisca u "prizemlju"..

Braca gde ima vode i gde je vlazno useca,ali me to nesto ne tangira,posto imam tragove pa nemam stete.

Kad smo vec kod reprodukcije, da li ste sejali i kako se pokazaa druga reprodukcija, ako se tako racuna....prva original, pa od te dva puta da se uzme seme...?

Nije preterano bitno koja je reprodukcija.Bitno je da seme pšenice ne bude kontaminirano ječmom,tricikalom,zoblju...Znam za par slučajeva u kojima ljudi 20+godina ostavljaju jedno te isto seme i uvek vrh što se svega tiče.Samo dorade seme i gas.

@mindjusar tako sam i ja radio do sad, al cujem da neki rade to i dve godine za redom pa i vise sto kaze @matic....zato i pitam...hvala na odgovorima :ppozdrav:

Kad smo vec kod reprodukcije, da li ste sejali i kako se pokazaa druga reprodukcija, ako se tako racuna....prva original, pa od te dva puta da se uzme seme...?

Mislim da je ove godine 8 ili 9 reprodukcija , vecinom ostavljao da nije bilo u blizini druge psenice a kako su vecinom sve ranije psanice koje se seju nisam primjetio da je rodio manje od prve koja je bila uvezena iz Ceske.

Koristim moje seme igenia trecu godinu i primetio sam da ima manje jecma u njemu nego kod nekih koji su sejali semensku robu. Trenutno na parcli od 1h ima 9 vlatova jecma i to cu da pocupam cim se prosusi. Nisam primetio da je psenica losija a ni prinos.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh