Lacin
Član
Manjevicu,Nemogu bas da ocenim sa slike,malo je mutnije,pre bih rekao da je to uskolisna trava zvana vlasulja ili preciznije ljulj koji kasnije pojede psenicu.Nisam bas siguran,ako imas neku sliku koja je bolje zumbirana
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Misliš zumirana?
Ako je psenica na psenicu 90% sam siguran da je uskolisna trava.Karakteristicno za centralnu Srbiju.Nemam. Imam samo te dve slike.
Ne verujem da je trava, ne lici mi na travu. Deluje kao psenica ali vislje, veci listovi.
Inace ovo je sejana psenica u monokulturi.
Trava zvana Ljulj jaca od psenice 1000000%,u pocetku sve izgleda lepo i romanticno ali kasnije on jede psenicu samo tako,tacnije psenica polako nestaje a ona raste i bokori se brzinom svetlosti stim sto raste vislje od psenice.Nije toga do sada bilo kod nas. Mislim da neka trava toliko bude jaca od psenice.
Cime se ti suzbija i da li moze?
Što ne uzmeš ti tu parcelu da ne stoji badavaEvo jedne napustene njive (od ove godine)3,5 hektara suncokretiste i ta trava Ljulj koja jede njivu samo tako,pa uporedjuj
Od 5000 do 5500. za hektar.
Ja sam oprskao svoju psenicu i pre 3 dana kad sam bio u njivi trava se susi.