Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Znajući mog ćaleta verovatno sa viškom vode čuva se otrov. Pogotovo ako je skuplji. Pa po paroli "bolje da poduplam nego da promašim i potrošim više nego što treba"Nzm samo sta radite sa tolikom vodom,navodnjavate prskalicama ?.105L pumpa i tako male grane ne bi trebalo biti nikakav problem,tj mesac mora raditi uvek svejedno.
Koliko će da izbaci zavisi od dizni koje imaš. I to može da varira značajno.Da li na Agromehanika prskalici 8 m sa pumpom 105 l mešač ostaje stalno uključen tokom prskanja? Po tablici, na pritisku 2,1 bar i pri brzini 4 km/h trebalo bi da izbaci 300 l vode po ha. To je brzina kojom moram da idem po nekim brdima.
Ako bih u ravnici hteo da idem brže, morao bi pritisak da bude (3,5 - 4) bara za 300 l, a to mislim da ne može sa uključenim mešačem. Nisam do sada ovo morao da podešavam, uzimao sam prskalicu od komšije gde je to već podešeno i samo sipam i vozim.
Mešač mora raditi zbog hemije a ne zbog pritiska, pritisak ćeš namestiti na razvodniku. A pumpa od 105 lit se postavlja na prskalicu sa 15m krilima a kamoli da neće podmiriti 8m. Nemoj se kajati što si uzeo veću pumpu. Ta je mercedes za bilo koju dvoklipnu.
Misliš na tu tabelu gde su pritisci na diznama u poređenju sa pritiskom membrane? Da, otprilike je to to na 2,5 mi je vazdušna a dizne rade na oko 4-5.@dusanboss si pokušao ovako?
I kod mene su užas te sajle. MBV je sklepetao ram prskalice, naravno nikako. Ćale konstanto kupuje njihove stvari i ako sam se razočarao u sve što sam uzeo od njih.Meni je neki dan otpala grana zbog lose sajle, kupio lane novu u Agrotrejdu i iscupa se na fabrickom delu de je upresovana za navojnu sipku na zdravo se iscupala.
Mogu ti je napraviti ovi što prave opruge.Može po uzorku ili ako znaš dimenzije.