Prskalice

Ja sam tako na mojoj isto odmah uradio i kopira teren mnogo bolje

Послато са 23090RA98G помоћу Тапатока

Pri kojoj brzini?

Uvek kad treba veći pritisak od izračunatog da se postigne zadata norma grešku treba tražiti u smanjenom protoku, odnosno tražiti gde je došlo do zagušenja i smanjenja protoka. Meni se često dešava da mi dizne smanje protok jer se uhvati neka braon naslaga na rupicu kroz koju ide voda (ne prorez). Rešavam tako što dizne potopim u sredstvo za čišćenje kupatila koje razjede te naslage i protok opet bude kao pre. (Npr. prskam određenu površinu sa punim buretom, posle nekog vremena bez izmene bilo kakvih parametara prskanja nakon isprskane površine ostaje vode u buretu, što dalje odmiče prskanje ostaje sve više vode, onda sledi opisano čišćenje i ponovo se uklapa površina i puno bure vode... Naravno, to mogu biti i sita, zagušenje u crevima i sl...)

Morava prskalica, dizne 4, pri pritisku od 6-7bara izbaci 400lit/ha.
U cemu moze biti problem da je potreban toliki pritisak.
Može biti problem u samom priključku na krilima za creva koja idu iz ravodnika. Skini crevo i videćeš da je rupa nekih 4mm. Kroz tu rupu pumpa treba da snabdije jedno 8-10 dizni (polovina krila). Glupo rešenje.
Taj priljučak zatvori a creva priključi bočno na cev dizni. Kapići?

Ja na AGM od 440 l/ha idem sa četvorkom, ferga u drugoj brzini i na 1,5-2 bara potrošim oko 280 l/ha.

Može biti problem u samom priključku na krilima za creva koja idu iz ravodnika. Skini crevo i videćeš da je rupa nekih 4mm. Kroz tu rupu pumpa treba da snabdije jedno 8-10 dizni (polovina krila). Glupo rešenje.
Taj priljučak zatvori a creva priključi bočno na cev dizni. Kapići?
Da li moze biti problem ako je regulator od atomizera, a ne za ratarsku prskalicu???

Na prskalici imama ovu pumpu. Krenula da troši ulje. Pretpostavljam da teško može biti nešto dugo mimo membrane. Kako da znam koja je otišla? Ili je najbolje odmah zameniti sve 3? (tj. 4.)

Nazad
Vrh