Prskalice

Izgleda da su kod mene najmanje 2 pustile. Jedna radna pošto meša ulje i vodu i trši ulje tokom rada. A i vazdušna. Pošto sam našao vodu delu gde bi trebao da bude vazduh. Na oko ne vidim nikakva oštećenja na membrani.

Jel se zna koje su membrane bolje-lošije?

Radna uvek pusti samo jedna. Na vazdušnu ni ne računam. To bi trebalo da vidiš po skazaljci ili po mlazu dizni da ne valja i obično popusti nevezano sa radnom.
Menjaj ih sve a najbolje su originalne. Treba da traju 15-ak godina.

Radna uvek pusti samo jedna. Na vazdušnu ni ne računam. To bi trebalo da vidiš po skazaljci ili po mlazu dizni da ne valja i obično popusti nevezano sa radnom.
Menjaj ih sve a najbolje su originalne. Treba da traju 15-ak godina.
Zanimljivo da vazdušna nije pustila pritisak, ali se napunila vodom komora gde treba da bude vazduh. Na koliko se inače pumpa? 2,5 ili?
Koje je bolje ulje? Nema nigde tragova da ulje curi napolje?
Curilo je i ulje. Prvo sam na to posumnjao. Menjao sam tu bočicu od ulja i zaboravio da stavim gumicu tako da je malo puštalo i tu. Međutim kada sam rešio to i dalje vidim da troši ulje prilikom rada pomalo. Takođe vidi se da je ulje izmešano sa vodom tako da makar jedna radnja ne valja.

Trenutno imam samo ledjnu stocker prskalicu (15l) koju koristim za 10ari malina. Ipak je slab pritisak kad bude bujno olistala, pa se razmišljam za neku pokretnu od 100l... Ima li preporuka i dal ima subvencija za kupovinu?

Btw, na jesen planiram sadnju dunje (25 ili 50 ari) pa bi koristila i za to...

Jel montirao neko sistem za prskanje na duvač sa lišće. Ovaj moj leđni Womax Vidim da ima otvore za montiranje rezervoara. Gledao sam komšijin, mislim da je u potpunosti isti sem što je to prskalica.

Šta je tu potrebno? Rezervoar, crevo od nega do vrha ovog creva duvača i taj nastavak za prskanje ne koji se kači drugi kraj creva i koji ima taj mehanizam za raspršavanje otrova?

Edit: Zaboravi da mora i pumpa. To je onda preskupa ako uopšte i može da se montira. Jedino kad bih našao neku rashodovanu za male pare pa uzmem za delove i zbog mehanizma za prskanje.

Poslednja izmena:
Čemu služe ove gume na RAU pumpi? Pretpostavljam da imaju ulogu da nešto umire, jer se zovu damperi.
Komad je 2200 dinara, kod mene je trenutno nabudžen neki čep umesto ovih dampera. Jedan je probušen pa ne znam da li da stavljam ovo fabričko rešenje ili da uradim opet budženje.
757c1abc82e188580aebe1c553a90184.jpg
dabf472a4242a9cf763bd12c5937492c.jpg

Da li na Agromehanika prskalici 8 m sa pumpom 105 l mešač ostaje stalno uključen tokom prskanja? Po tablici, na pritisku 2,1 bar i pri brzini 4 km/h trebalo bi da izbaci 300 l vode po ha. To je brzina kojom moram da idem po nekim brdima.
Ako bih u ravnici hteo da idem brže, morao bi pritisak da bude (3,5 - 4) bara za 300 l, a to mislim da ne može sa uključenim mešačem. Nisam do sada ovo morao da podešavam, uzimao sam prskalicu od komšije gde je to već podešeno i samo sipam i vozim.

Послато са DN2103 помоћу Тапатока

Nzm samo sta radite sa tolikom vodom,navodnjavate prskalicama ?.105L pumpa i tako male grane ne bi trebalo biti nikakav problem,tj mesac mora raditi uvek svejedno.

Imam malu površinu i nije mi problem da prskam sa više vode. Mešač mora raditi zbog mešanja ili da bi se sprečio preveliki porast pritiska?

Послато са DN2103 помоћу Тапатока

Mešač mora raditi zbog hemije a ne zbog pritiska, pritisak ćeš namestiti na razvodniku. A pumpa od 105 lit se postavlja na prskalicu sa 15m krilima a kamoli da neće podmiriti 8m. Nemoj se kajati što si uzeo veću pumpu. Ta je mercedes za bilo koju dvoklipnu.

Nzm samo sta radite sa tolikom vodom,navodnjavate prskalicama ?.105L pumpa i tako male grane ne bi trebalo biti nikakav problem,tj mesac mora raditi uvek svejedno.
Znajući mog ćaleta verovatno sa viškom vode čuva se otrov. Pogotovo ako je skuplji. Pa po paroli "bolje da poduplam nego da promašim i potrošim više nego što treba"

Da li na Agromehanika prskalici 8 m sa pumpom 105 l mešač ostaje stalno uključen tokom prskanja? Po tablici, na pritisku 2,1 bar i pri brzini 4 km/h trebalo bi da izbaci 300 l vode po ha. To je brzina kojom moram da idem po nekim brdima.
Ako bih u ravnici hteo da idem brže, morao bi pritisak da bude (3,5 - 4) bara za 300 l, a to mislim da ne može sa uključenim mešačem. Nisam do sada ovo morao da podešavam, uzimao sam prskalicu od komšije gde je to već podešeno i samo sipam i vozim.
Koliko će da izbaci zavisi od dizni koje imaš. I to može da varira značajno.
Danas sam baš čitao uputstvo za konkretnu pumpu na slovenačkom.

Nego nisam našao na koliko se pumpa vazdušna dizna?

Nazad
Vrh