Bećarina pusta
Član
kloki je napisao(la):nije li to vec izmisleno bez ikakvog mehanizma
Da, klasični paralelogram za samonivelaciju grana.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
kloki je napisao(la):nije li to vec izmisleno bez ikakvog mehanizma
Jeste izmisljeno, ali do realizacije ihihiiiii, a kad se kupuje uhuhuuu. A 100e je 100e. Veceras dolazim sa komsijom da kupimo ako ima za 99e.kloki je napisao(la):nije li to vec izmisleno bez ikakvog mehanizma
abro je napisao(la):Razmisljam o kupovini neke novije, savremenije prskalice, normalno nekom prihvatljivom cenom, pa volio bih cuti vase misljenje-savet sta preporucujete. Litraza za zeku 72.
ok je i to @dukej ali jesu tebi sve njive iste duzine? ja imam njiva od nekih spiceva i trouglova preko duzi od 280, 400, 500,780.i 1200m i nema teorije da se ne provozas prazandukej je napisao(la):abro je napisao(la):Razmisljam o kupovini neke novije, savremenije prskalice, normalno nekom prihvatljivom cenom, pa volio bih cuti vase misljenje-savet sta preporucujete. Litraza za zeku 72.
Što se tiče litraže ja bih postupio ovako:
znaš normu prskanja (l/ha), znaš kolika su ti krila (u metrima a istovremeno možeš odmah i proračunati koja kombinacija bi ti najviše odgovarala kad već kupuješ novo), znaš koliko su ti dugačke njive a istovremeno uzmeš u obzir da li ti je ostvariva potrebna brzina za prskanje. Kad sve izračunaš gledaj da uzmeš onu prskalicu koja ti omogućuje paran broj prohoda tako da se uvek vratiš na početnu leniju gde te čeka cisterna.
Evo i konkretan primer onako napamet, recimo besmisleno je uzeti prskalicu od npr. 800 litara ako ti ona uz sve prethodne uslove ne omogući da se vratiš na početnu leniju već moraš da ideš prazan nazad a uz prskalicu od 600 litri to imaš omogućeno. Da mi ne skočite odmah za vrat, ove cifre sam lupio ali mislim da je jasno šta sam hteo da kažem.
NADNICARI, joj ljudi kosa mi se dize na glavi od njih...Spajki je napisao(la):Prskalica je na izgled prosta ali vrlo zaj.bana masina to odgovorno tvrdim!!! ali mnogo prostija od pune prikolice nadnicara