Prskalice

Sa tim kapacitetom za 1000 litara ti treba 10 minuta i manje da je napuniš. Ja za deset minuta ne mogu baš uvek da spremim i uspem hemiju. Onda ne vidim potrebu za bržim punjenjem...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Mislio sam na ove što vuku cisterne i kubitejnere. Oni pune sa benziskom pumpom prskalice na njivi a ne koriste samopunjenje. Znači tu je voda i višlja od nivoa pumpe na prskalici. Ja, na primer, za vodu koristim rusku prikolicu koja je malo višlja od zmajevke. I još ispod svakog kubitejnera stavim paletu pa tek onda njega od gore. Tako mi je kompletno bure višlje od otvora prskalice i sve izcuri prirodnim padom...

Meni je tako bilo dok sam imao prskalicu od 600l.
Sa novom od 1200l imacu problem da je gornji otvor skoro na pola icb (kubitejnera)

Imam prirodan pad do niske pumpe, al nemam iskustva sa samopunjenjem Agromehanike.

Da li je bolje kupiti neku polovnu prskalicu a zvucnije marke tipa Hardi, ili neku novi što pravi mala privreda? Trenutno koristimo staru Moravu kojoj je red da ide u penziju. Prskala bi godišnje nekih 10 hektara.

Za 10 hektara po meni biraj što jeftiniju a novu.

A jel neko koristi sistem samopunjenja na prskalici? Vidim ovde kod nas ovi što imaju fensi vučene amazonke isto nose benzisku pimpu i tako pune. Ne znam što ljudi ne koriste taj sistem na prskalici ako već ima...?

Ja koristim na AM 1500L,imam crevo od 7m, kocke stoje prikolici,i crevo ubacim od gore. Dok sipam svu hemiju i skupim ambalazu,vec bude napunjeno 1000L

@obi Za tu povrsinu uzmi najjeftinije,bilo nova jeftina ili polovna zapadna.Ako uzimas neku stranu marku,gledaj na njixove tezine,za njih je Morava laka kao pero.

• Like
Reagovanja: obi
Isprazni se skoro sve,covek koji mi vuce cisterne,on upravlja crevom i sve izvuce. Stane u njih i preko 1000L. Ja imam 6 cisterni i kad su do cepa pune imam 4 pune prskalice

A jel može da se priključi dole na slavinu i da tako vuče prskalica? Naravno otvoriti gore čep da ne zgužva bure...

Ja nosim benzinsku pumpu sa sobom, napravio sam ram na prskalici za nju.
Problem su mi creva i hemija, hemiju nekako naguram u kabinu a creva 2 cola, jedno 5m drugo 2m.
Obale takve da ne mogu prici blize reci pa mora bar 5m usisno.
Sad razmisljam da umesto sifona namestim injektor da moze prskalica sama da pije, lakse manipulisati i nositi crevo od 1col, mada moze i manje.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Obi, ako ćeš mene poslušati, nemoj polovnu. Eno komšija kupio Holder-ovu, mislim da je dao oko 1800 evra i odmah problem.
Proširene grane sa 12 na 15 metara a nemaju kopiranje terena. Razvodnik mu je odmah procurio. Vodu nije dobro ispustio (ajd to je on kriv), zaledela dva nosača dizni i naravno prsli. Jedan nov nosač 40 evra u Hrvatskoj. Kod nas verovatno još skuplji.
Uzmi poljsku, somborsku, agromehaniku bilo koju od ovih samo nemoj polovnu neproverenu. Za ove imaš delova svuda i uvek (membrane, nosači dizna....).

Te Poljske su verovatno kopija nekih stranih tako da verovatno ima i delova za njih, mada koliko prskam ne bi trebalo ni da se kvare samo je pitanje kvaliteta delova koji su stavljeni. Ima te li neku preporuku ko je od prodavca korektan a da ima te prskalice? Da napomenem da bih je nosio sa 539, pa iako je veće bure naspem manje vode.

Nazad
Vrh