Prskalice

Prati ona bolje trag,ali to sto zgazis u okretanju je stvarno mizerno. Kad kacim na poluge,kad je veci suncokret,onda poluge kace po redovima. Druga stvar,kad je zakacena za poteznicu,mnogo se bolje vozi u rikverc.
I ove velike sad od 2000L pa na gore,nemaju ni jedna y rudu

Grane na Jarmetu nisu za neke velike brzine, ja sam prskao do 8 km/h ovisno o tome što prskam, friško pripremljenje ili neko već izmrzlo zemljište ili nešto. Blago su ljuljale nekad, 15 m sam imao, ali nikad problema s njima i nikad pucale. Meni je recimo prije prodaje ta prskalica pukla dolje na okviru kačenja, ali ojačano je malo i evo piči dalje u selu...
Kupio sam jesenas jarmet 800 l sa 15m granama, nisam jos radio, na cega treba sem brzine obratiti paznju sta im je slaba tacka ?

Prvo se odvrnu 4 vijka sa prednje strane pumpe pod rednim brojem 3.
Potom se izvadi seger osigurac pod broj 8.
Zatim se sve izvuce prema napred.
c1a6671b9d8681ec7ca39c48dc08d0b0.jpg

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока

To sam i uradio ali teško ide radilica van mislio sam da se nekako skinu klipovi jel neće da spadnu sa radilice sve ide zajedno.
Boim se da nešto neoštetim al kako vi kažete ja ću pokušati opet biću malo grublji

Kada se izvadi seger, onda se povuce malo prema napolje plasticni prsten 28 a za njim i celicni 27. Tako isto i od nazad. I razdvoje se klipnjace.
Zadnji lezaj mora da ostane u kucistu ili da se malo svuce sa radilice da bi bilo mesta da se svuce plasticni prsten.

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока

Kako namonitrati ovaj razvodnik u kabinu, da li nekom stoji napolju, da li je komplikovano i sporo za rad ako razvodnik stoji van kabine?
9f29b5cb0d3e772a150864c5c6991a3c.jpg

Послато са SM-A525F помоћу Тапатока

To ti je obican monoblok razvodnik,imas ulaz i izlaz za ulje sto obezbedis od traktora i to je to.Kad prskas poenta je da su stakla zatvorena,pogotovo zadnja,znaci razvodnik u kabini obavezno,e sad ako te nije briga za zdravlje i volis miris hemije,onda skini celo zadnje staklo kabine i uzivaj,bice ti sve na dohvat ruke ;).

Ja sam stavio u kabinu, ali treba imati dosta mjesta za sva ta crijeva, ulaz izlaz sam spojio u traktor na jedan par, a ostala za izvode sam stavio van i stavio priključnice ko na traktoru da ga nemoram makivat iz kabine, jer nije bas tako lagano.

To ti je obican monoblok razvodnik,imas ulaz i izlaz za ulje sto obezbedis od traktora i to je to.Kad prskas poenta je da su stakla zatvorena,pogotovo zadnja,znaci razvodnik u kabini obavezno,e sad ako te nije briga za zdravlje i volis miris hemije,onda skini celo zadnje staklo kabine i uzivaj,bice ti sve na dohvat ruke ;).
Da vidis kako je to na Agromehanici upakovano sve na dugmice.

Verujem,verujem.Samo sto to malo ko moze priustiti,ipak je to agromehanika,skuplji dugmici kod nje nego kod amazone :sneaky: ....ipak je ona popularna u klot verziji,otvori staklo zadnje i uzivaj.

Nazad
Vrh