Prskalice

@Farmer II 15 m u odnosu na 12 fabrički ima širu srednju osnovu, ne znam kako bi funkcionisalo u praksi da se doda po 1,5 m na svaki kraj, verovatno ne bi kopirala kako treba ili bi se krajevi non stop zabadali što nije srećno rešenje.

Cuo sam da su neki prosirivali.
To je na sarku, i rucno se otvori, zatvori, ne kaci zemlju pri rasklapanju grane posto je tad zatvoreno, kad se rasklopi grana covek izadje i prebaci te dodatke.
@ matic Kapiram da je drugacije opterecenje zbog razlicitih osnova, onda vrv to i nije sretno resenje

Poslednja izmena:
AM hidro grane od 12m sam ja proširio na 14m, i radi kopiranje bez problema. Mozda ih produžim i na 17m, graničnici ili stabilizatori se samo pomere ka krajevima, I ne mogu grane nikako udariti o zemlju, samo je pitanje hoće li konstrukcija to sve izdržati.

Poslednja izmena:
Trebam ppmoc zamenio sam stari mesač sa novim i nemogu nikako da dobijem pritisak pre toga je sve bilo ok radilo ko iz fabrike i sad mrtva u pitanju je Moravina 350l kad zatvom ventile crevo sto ide iz pumpe oće da prsne a čim otvorim mrtva samo kolko da ide na dizne
a3dc87f58389a0e7bccdf076156da73d.jpg

Послато са 21061119DG помоћу Тапатока

Ako pumpa ima dobar pritisak onda je problem u razvodniku. Razvodnik usmjerava pritisak na grane, na mješač i povrat u bure. Pogledaj gdje je od toga usmjeren pritisak.

Ako pumpa ima dobar pritisak onda je problem u razvodniku. Razvodnik usmjerava pritisak na grane, na mješač i povrat u bure. Pogledaj gdje je od toga usmjeren pritisak.
Problem je sto uopste ne reaguje na vetil za stelovanje pritiska kad su ventili ka granama otvoreni mozes stezati do kraja pritiska nema samo ono sto pumpa slobodno gura

Za stelovanje pritiska.

Poslato sa ANA-NX9 pomoću Tapatoka
ako mislis na ovu plavu sto otvara preliv direktno u bure sve je to ok rasturao sam i stari i ovaj novi sve isto napakovano nikako mi nije jasno zasto regulator pritiska nereaguje jedino sto se desava je da kad ga odvrnem skroz on otvori preliv direktno i kad prebacim rucku isti otvori al pritiska nigde

Moguć je problem u tom ventililu koji reguliše pritisak. Ima unutra opruga i na čelu klip koji otvara i zatvara to jest reguliše pritisak prema krilima, možda se taj klip poremetio pa nemože da zatvori prelivanje u bure. Vidi dali na preliv ide stalno voda kad tu drugu ručku otvoriš ili zatvoriš.

Nasa Agromehanikina 1500 l, kupljena nova 2012 g, ispod 600kj nije isprskala godisnje nikad manje, radi kao i prvog dana, ima komp njihov, uzeti veci tockovi,mane krila su mogla biti bolja, al opet nista strasno, kao i samo kacenje krila sto su i sami uvideli pa pojacali u kasnijim serijama https://postimg.cc/gallery/0DcxrnH
Kazi mi molim te koliko je dobra da Y ruda, ja sam moju sa tim uplatio, ali stigla bez toga, jer su u medjuvremenu izbacili to na 1500. Pa reko neznam, da nadjem na otpadu sa neke da ubudzim

Skupo bas ,gledam grane kod jar met prskalica izgledaju mi ko cackalice, proletos gledam covek jedan prska sa novom nosenom grane sve igraju..
Grane na Jarmetu nisu za neke velike brzine, ja sam prskao do 8 km/h ovisno o tome što prskam, friško pripremljenje ili neko već izmrzlo zemljište ili nešto. Blago su ljuljale nekad, 15 m sam imao, ali nikad problema s njima i nikad pucale. Meni je recimo prije prodaje ta prskalica pukla dolje na okviru kačenja, ali ojačano je malo i evo piči dalje u selu...

Nazad
Vrh