Prskalice

Radi pumpa od 65 sasvim zadovoljavajuće kod mene. Imam baš 440 sa 8m granama, isprskam malo više od 2 hektara sa punom, 4dizne za vetar.

Mene takođe interesuje nova prskalica pa zato u nedelju idem na sajam da vidim ko? Šta? koliko? I pitanje koliko vrsta zahvataju grane od 12 m.

17. Ja sam kod mene ubacio još jednu diznu i sad mogu 18 redova da prskam.

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Намести се да крајња дизна хвата буквално пола међу реда(између култура)И у следећем проходу се саставља.Код мене овако то функционише...

Funkcionisalo i kod mene 7 godina. Pa prošle godine u soji sam imao štrafte od trave na spojevima grana...

Ako se seje sa četvororednom pa još i skuplja malo onda nema problema. Sa šestorednom ako su spojevi mašina iole u normali bude nategnuto...

Ni ja ne mogu 18, seje se 6 rednom sejalicom i ne uklapa se.Pomerim se jedan red gde treba i onda preklopi, da nije navigacije išao bih na 18 i kako ispadne.

Ja sa 12m i šetorednom sejalicom isto idem 18 vrsta, nikad propust, i normalno uvek hvatam trag traktora od setve, od komsije drugi posle svaki treci i milina ide

A sa 10m granama prskam 14 redova na 70cm, ne ide se po tragovima gde je išao traktor sa sejalicom 4 reda i sastavni redovi uvek oprskani po PSu.

Imam prskalicu 8 metara grane i čini mi se da hvatam 12 redova i ulazim u svaki drugi red od sejača. Malo pređe krajnje redove i trebalo bi da te dve krajnje dizne budu sa većim uglom ali nisam se nikad raspitivao o tome, da li ih imai gde. Koristim obične plastične crvene -4.

Nazad
Vrh