Prskalice

Naravno da mogu. Što se tiče ručice za uključivanje prskanja, sa zadnje strane regulatora imaš plastični šraf/čep koji je osiguran nekim metalnim osiguračem, taj osigurač izvadiš i malčice odvrneš čep (probaš sa ručicom koliko je dosta) i potom opet naguraš osigurač. Tako će ručica ići lakše da ne rasklapaš razvodnik da bi promenuo gumice na ručici, naravno da ne preteraš da ne curi. Takođe ako budeš prskao sa nekim OD preparatom (na uljnoj bazi) ručica će ići lakše.
Što se tiče ove velike matice sa kojom regulišeš pritisak, verovatno ide na sabijanje, tj. zavrtanjem povećavaš pritisak, ali neće da odvrtanjem smanji pritisak. Ako je to u pitanju, našpricaj malo WD40 spreja kroz sredinu matice gde izlazi onaj crni klipić, i onda kod odvrtanja matice vuci taj crni klipić prema nazad i tako ćeš oboriti pritisak i onda opet zavrtanjem našteluješ koji ti treba. Na tom crnom klipiću je gumica i ona glavi. Da bi promenio gumicu treba da u toj crvenoj velikoj matici nekako izbiješ žičani osigurač (koji u obliku O ringa samo nije zatvoren već presečen) da bi mogao da potpuno odvrneš i skineš tu maticu, a kad nju skineš onda lako izvučeš klip na kom je gumica. Ako se dobro sećam tu neka silikonska gumica i valjalo bi da kupiš originalnu. Kad izvadiš klip lepo izbrišeš iznutra sve ako se nahvatalo kakvih naslaga i malo namažeš sa mašću da gumica lakše klizi kod montiranja (posle mast ispere voda).

Jos svetla da namontiram
17b17fafd73cb7a9b72e91c5e442e42b.jpg

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока
Kakvi su hladnjaci?

Tako je ide na ram da baca svetlost ispod dizni,videcemo kako ce biti...sutra idem da prskam necu stici da odradim tek kad zavrsim ali pusticu sliku kad uradim

Logicno,gde bi drugo isle xd ?,pa imate milion slika na netu kako stoje svetla na raznim prskalicama,evo 2 za Lemken,valjda je sad jasno.Kod nekih su vise isturena svetla nazad ,kod nekih su ispod krila ,i na Lemkenu u zavisnosti od modela nisu na istom mestu svetla pa opet sve je to isto,radi posao u oba slucaja.
https://postimages.org/]
22815306-1596120693757241-2300337608056723109-n.jpg
[/URL][/url]

Imam problem na Rau 660l, 12m grane. Ne radi mi "kvantometar", ostane zaglavljen na 3 bara. Pošto sam ja baš "stručan", morao sam da čačkam i vratio sam početnu poziciju na 0 umesto 3 bara. Posle mog čačkanja, ne može da prikaže više od 1.8 bara a baca nekih 280l/ha, što nikako nije tačno. Membrana pumpe je na 2.2 bara. Da li je neko imao sličan problem? Da li neki majstor ovo uopšte popravlja ili može neko malo stručniji od mene to da popravi?
e0cc8ba062d33601837515237635a042.jpg

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk

Pa to je običan manometar, samo što ima podatke koliko će prskalica baciti vode na određenom pritisku pri određenoj brzini.

Kupis obican manometar,a za tabelu imas na netu kolko hoces,spram protoka dizni lako ustelujes kolicinu prskanja.

Vi ste popravljali ili ste nosili kod nekoga? Nisam uspeo da ga skinem, tako da ne znam šta je unutra. Onaj plastični šraf sa oprugom verovatno se koristi za postavljanje početne pozicije kazaljke, ali nisam siguran u to.

Sutra ide prepravka nasao sam bolje mesto kako da stoje,ovako ne moze zezaju triplex dizne i ne baca skroz do kraja...

Nazad
Vrh