Prskalice

Ja sam i msl da iskljucujem grane a da pumpa i mesac ostanu upaljeni. Nista nece da se desi jer ima ono prelivno crevo i samo kruzi. A za iskljucenje sam bas mislio za preklapanje na uvratinama da ranije iskljucum a onda na kraju predjem uvratine s celom sirinom prskalice. Ali videcu. Mozda nista i ne petljam.

To zeleno ti je nesto kao sigurnosni ventil kog nastelujes na tipa 5 bara ,a gde je zutom obelezen elektro ventil,tu je kod tebe valjda obican ventil na kom stelujes pritisak.Ako je isti takav razvodnik...

Ja sam i msl da iskljucujem grane a da pumpa i mesac ostanu upaljeni. Nista nece da se desi jer ima ono prelivno crevo i samo kruzi. A za iskljucenje sam bas mislio za preklapanje na uvratinama da ranije iskljucum a onda na kraju predjem uvratine s celom sirinom prskalice. Ali videcu. Mozda nista i ne petljam.
Uvratine ne sejem pošto sejem sa Imt 539 i izlazim do kraja,jedino gde je njiva u špic tu moram.
Što se tiče prskanja,takođe prskam sa Imt 539 i prskalicom zahvata 10m,izlazim do kraja njive,stiskam kvačilo do kraja (kardan staje) i isključujem glavni ventil prskanja i nastavljam sa okretanjem na liniji(leniji).Znači pumpa je ne radi samo par sekundi dok ne okrenem ventil.Uvratine svakako pređem sa jednim krilom prskalice ali sa duplo manjim pritiskom od onog kroz njivu...

Ja sam samo lepo isprao sa vodom i to je to. Nisam imao problema mada nisu ni bile prljave

Послато са SM-N970F помоћу Тапатока

Ranije sam sa dizelom u pvc flaši sa izbušenim čepom prskao u bure prskalice da bih eliminisao penu prilikom mešanja herbicida,nisam imao negativne posledice po usev,znači samo isperi i gas.

5e9087a5698dbf862025df26013a6538.jpg

Da li mi neko moze napisat zasto ovaj ventil za prebacivanje tesko radi.
Okrenem ga (tesko) u polozaj za messnje i on se za kratko vreme krece sam vracat u ovaj polozaj za prskanje a takodje i onaj regulator za smanjenje i pojacavanje pritiska ne radi tj. nemogu njim regulisat pritisak.
Htio sam da to razvrnem i da vidim sta ima i da li se da sredit ali prvo cu pitat ovde za savet

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

Nazad
Vrh