Prskalice

Postavio sam danas klip za nivelaciju jos samo ventil da bi smanjio protok ulja i creva da uzmem skinuo sam creva sa drljace za probu kad sve napakujem bice slika i mozda snimak

Eee muko,sinoc prskanje do ponoci a sad pada lepa kisa
3fff378fba0d22ba8e0a0431f0417579.jpg

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

ona je dobra Fj Dynamics sto Radoslav reklamira,nadjes tacku A i B ona sve markira pustis i vozi ali je 6000+pdv

Ja sam ubacio led diode izmedju dizni bas dosta znace kad se prska nocu. Snimicu sve prepravke, uradio sam prvo vucu za prikolicu ili cisternu pa onda svetla, juce klip za nivelaciju i danas sam porucio vitlo na 12v za podizanje i spustanje grana. Razmisljam se i o el. Ventilima ali ona jeftina varijanta uradi sam izaslo bi do 100e za pet sekcija i onda bi svaku gasio posebno iz kabine

Imas u best & co el ventili valjda pise im i cena na sajtu odmah koliko su

Al vam tesko kad ste dobili padavine,muke vase :)).Ovde mnogi ni ne prskaju na crno sta da bacaju hemiju ,ni ja nisam dosta povrsina tretirao,ne moze taj herbicid stajati vecno na povrsini i cekati kisu.Evo juce kad sam gledao prognozu za sutra je kao bilo sanse za neke padavine,danas djoka crnacki ,klasika sever kao suvo tj moguce neke manje padavine,jug kisa ....sta tek da kazu ovi skroz na severu vojvodine,prekipelo vise ljudima ovo sjebano vreme....

Imas u best & co el ventili valjda pise im i cena na sajtu odmah koliko su

Послато са SM-A705FN помоћу Тапаток
Skupi su ti ventili. Ja sam mislio da izmedju mojih ventila i grane presecem crevo stavim el. Ventil 12v koji kosta 1900din i povezem. Ne znam da li si gledao sta poljaci sve rade za male pare oni cak to poruce preko aliexpresa i bude jos jeftinije mene mrzi da cekam da dodje. Kucaj na youtubu opryskiwacz modernizacja

Radilo je to dobro bez greske, evo da pojasnim kako sam to bio napravio
Prva dva ventila sa leve strane su bila za grane leva i desna, ovaj treci sa slavinom je sluzio kada se jedan od ova dva zatvori dakle kada se radi sa jednom polovinom on se otvara i radni pritisak ostaje isti, cetvrti ventil je bio za mesec mada on je mogao biti i direktno prikopcan posto je radio stalno, cetvrti ventil je bio za paljenje i gasenje prskanja on kada je otvoren preko njega se tecnost vracala u bure, na ovo plavo crevo je bio povezan manometar koji je bio u kabini, ova slavina desno na kraju je sluzila za stelovanje radnog pritiska... Ventili su bili od 1/2" sem ovog za paljenje i gasenje prskanja on je bio od 3/4" da bi imao protok da nena pritiska u sistemu, kada bih ovo ponovo pravio sve bi ostalo isto samo bi dodao jedan sigurnosni ventil moze od peci za grejanje da eto u slucaju prekida struje ima gde da izbije pritisak, to sam imao u planu i ovde da stavim ali sam prskalicu prodao i kupio drugu a ovaj razvidnik otisao sa njom... Sve ovo sam pravio pre jedno 5-6 godina ne secam se tacno a cena da se to sve napravi je bila oko 7000din...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh