Prskalice

Nama je pre par godina iz AgroTrade došla nova prskalica a sklopili su je sa puknutim razvodnikom. Kupljena u februaru. I kada smo hteli da je probamo. Curi na sve strane. Došao "serviser"-pajser, kao to smo mi polomili nismo znali kako treba, oni su nju navodno bili testirali kada smo je odvukli na minus 10... Reko kako da ne. I posle malo natezanja promenuo i marš napolje.

Drugar dobio puknuto bure. I nisu mu priznali u garanciji. (kupio u septembru prskalicu, probao je tek u martu).

Ma lazovi teski,jako sam se razocarao u Agrotrade. Gledaju sve sa sebe da skinu,jos kad su na kraju priznali da je do njih,onda ne mogu da dodju do ponedeljka-utorka. Ja reko puna mi je prskqlica otrova,treba to da izbacim. Kaze gazdarica,ukljucujte mesac svaki dan i nema problema.😀
Na kraju sam zvao elektricara da sredi instalaciju i otisao na pijacu i kupio crevo,da bi nastavio da radim.
Jako su sebicni,sve je ok kad treba da ti proda,a posle te izbega u sirem luku,ne znam cemu onda garancija 3 godine.
Pritom,na prskalici nije bilo srafa koji nisam morao da dotegnem,nosim sa sobom 7 kljuc,da dotezem selne,kako koja krene da curi.

Ma lazovi teski,jako sam se razocarao u Agrotrade. Gledaju sve sa sebe da skinu,jos kad su na kraju priznali da je do njih,onda ne mogu da dodju do ponedeljka-utorka. Ja reko puna mi je prskqlica otrova,treba to da izbacim. Kaze gazdarica,ukljucujte mesac svaki dan i nema problema.😀
Na kraju sam zvao elektricara da sredi instalaciju i otisao na pijacu i kupio crevo,da bi nastavio da radim.
Jako su sebicni,sve je ok kad treba da ti proda,a posle te izbega u sirem luku,ne znam cemu onda garancija 3 godine.
Pritom,na prskalici nije bilo srafa koji nisam morao da dotegnem,nosim sa sobom 7 kljuc,da dotezem selne,kako koja krene da curi.
Skoro da vise sarafiš nego da radiš..... toga se bojim,ako uzmem neku xy poljsku prskalicu......ova tolmet,nekako ima najjace grane,pocinčana,djeluje ok......a za nju novu,mogu kupiti takvu polovnu agromehaniku.....a agromehanika je oko 1000€ skuplja....

Ma lazovi teski,jako sam se razocarao u Agrotrade. Gledaju sve sa sebe da skinu,jos kad su na kraju priznali da je do njih,onda ne mogu da dodju do ponedeljka-utorka. Ja reko puna mi je prskqlica otrova,treba to da izbacim. Kaze gazdarica,ukljucujte mesac svaki dan i nema problema.
Trebao si reci dodji da ga ukljucimo zajedno da mesamo kakav bezobrazluk sa njihove strane... mada svi su takvi kad porucis sve moze skidaju zvezde s nema posle ma ko te sljjivi

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Jel punis do kraja psrkalicu? Dobro rajka ovo nosi

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока
Ne punim, prazna prskalica je teška 380kg(po pločici).. idem na 600 650L i to je gornja granica. Spremam se da pređem na maseja sa uskim točkovima.. ali otom potom.

Poslato sa ANE-LX1 pomoću Tapatoka

Skoro da vise sarafiš nego da radiš..... toga se bojim,ako uzmem neku xy poljsku prskalicu......ova tolmet,nekako ima najjace grane,pocinčana,djeluje ok......a za nju novu,mogu kupiti takvu polovnu agromehaniku.....a agromehanika je oko 1000€ skuplja....
Sa prskalicom sam prezadovoljan,odlicno radi,okretna je i lepo ide po asfaltu.
Slovenac je sve to lepo konstruisao,samo sto ovi nasi mamlazi nisu sposobni da sklope kako treba,a znaju da ti drze predavanja.

@ivanz Ne boj se poljskih. Eno moji su uzeli prezadovoljni su sa Tolmetom. Mi smo bili blizu da uzmemo vučenu tolmet ali još nije na red došla prskalica.

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

Bio sam pre neki dan u ZR gledao Moccia jeste dobra ali brate 12500+pdv,gledao vučene turska kad vcidim one slavine ko na vodovodu jeza me uhvati,pretim Jarmet što je Radoslav testirao ,ovu što je Milovan uzeo gledao sam neki dan kod drugara skroz korektna ali kad uporedim cene sa ovima iz RO nešto mi ne štima.U ponedeljak ako je radni dan odma angažujem zeta da zove.
Ili naši trgovci svi pucaju na moguči povračaj pa su im marže stravične .

Mi kad smo kupili AgroMetalov iz Sombora pre 5 god i posle godinu dana korišćenja procurio klip što diže granu i to u sred sezone kad smo zvali bez izgovora poslali drugi pa sutradan kad smo zamenili poslali nazad ovaj što curi i sve u njihovom trošku. Sve pohvale za saradnju, stvarno korektni i izađu u susret bilo kakav da je problem.

Nasuo u petak prskalicu punu vode i preparate za soju (Senkor 05,L i S metahlor) zbog vetra nisam uspeo da poprskam. Planiram danas da prskam. Da li će nešto smetati diznama što je stajala 3 dana sa otrovima? Plašim se da ne zaštopa kad krenem. Moraću malo duže da uključim mešač. Kakva su vaša iskustva?

Da li je neko ugradjivao klip za nivelaciju grana? Kod mene su 16m grane mehanicka nivelacija nije lose, ali bude u vecini slucaja jedna strana niza i to mi se ne svidja pa bi stavio klip za nivelaciju. Planirao sam da stavim elektro klip 12v od kapija mislim da tu nema nekog velikog opterecenja. Ako je neko radio nesto slicno svaki svavet bi dobro dosao.

Da li je neko ugradjivao klip za nivelaciju grana? Kod mene su 16m grane mehanicka nivelacija nije lose, ali bude u vecini slucaja jedna strana niza i to mi se ne svidja pa bi stavio klip za nivelaciju. Planirao sam da stavim elektro klip 12v od kapija mislim da tu nema nekog velikog opterecenja. Ako je neko radio nesto slicno svaki svavet bi dobro dosao.
Ako uvek ista strana je niže izbalasiraš sa nekim tegom na kontra strani. Mi smo dobili sa Agrometal teg ali nema potrebe jer i bez toga stoji izbalasirano, ali oni daju ako slučajno zatreba. Nije neka nauka napraviti isečen je od ploče 20mm krug od 15cm prečnik zavaren flah savijen u U profil i probušena rupa 6mm i sa tim šrafom stegne je za cev od grana.

Ugradicu joj klip za nivelaciju i elektro cekrk za podizanje grana. Za nivelaciju cu jos videti da li da stavim hidro klip ili klip od kapije na 12v pa bi bilo na dugme. Gledao sam klipove kao su poljaci uradili dobar je sistem a nije puno para

Ja moram sad u subotu da nakačim moju prskalicu (Morava 330) i da proverim kako radi. Možda će biti neke sitnice da se zamena. I taman od sledeće nedelje da prskam. Prvo žito a onda i kukuruz (naravno kad bude izašao pa u 3 listu).

Nazad
Vrh