Prskalice

Kod mene se na filteru i zavija crevo za usis vode.

Ne mislim na usis da prskalica vuče vodu iz kanala već na priključak na koji bi motorna pumpa gurala vodu u prskalicu.

Da li neko ima na nošenoj prskalici montiran vatrogasni priključak (2")za punjenje prskalice motornom pumpom? Hocu to da napravim pa imam par načina o kojima razmišljam pa da vidim šta će mi biti najbolje.
@Cici i ostali sa vučenim prskalicama: da li odmah posle priključka za punjenje postoji filter, kakav je i kako je reseno prečišćavanje te vode kojom se puni prskalica(npr. iz kanala) ?
Da. Slikacu filter pa cu postaviti.

Sada sam izbunario neke šeme sa neta, po ovome rekao bih da tu nema filtera.
e7af31e57484205e60d5bf51cf2d6eae.jpg

Cici jel im neki širi guma za tu tvoju prskalicu,te uzane jako tonu, tonu i po putu ge je naizgled suvo one nadju mekano ,ima moj komšija istu i vidim sve najebe čudno mi kako je još nije iskrjo kad potone i kad ukluči sve vuče na traktoru budu vagaši preko pola metra nemož proći za njim,mislim da agromehanika nije dobro proračunala trebale su biti šire gume.

Cici jel im neki širi guma za tu tvoju prskalicu,te uzane jako tonu, tonu i po putu ge je naizgled suvo one nadju mekano ,ima moj komšija istu i vidim sve najebe čudno mi kako je još nije iskrjo kad potone i kad ukluči sve vuče na traktoru budu vagaši preko pola metra nemož proći za njim,mislim da agromehanika nije dobro proračunala trebale su biti šire gume.
Vise upadne traktor sa uskim tockovima sa nosenom prskalicom od 1200L,nego vucena prskalica od 2000L.

Cici jel im neki širi guma za tu tvoju prskalicu,te uzane jako tonu, tonu i po putu ge je naizgled suvo
Ove na prskalici su 270 a postojala je opcija 300. Smatrao sam da tih 3 cm sirine ne vrede doplatu od nekih 800 eur. Kod nas je malo tvrdja zemlja i nemamo tolikih problema sa tonjenjem. U slucaju ako bude mekana zemlja punicemo je do pola.

Ovo je slika od prosle godine i drugarevu soju od nicanja su delili sati a pao je ogroman pljusak. Jeste napravio je sranja sa prskalicom od 3000 lit ali su tragovi daleko od dubokih.

oj4gfBw.jpg

Jel prska neko na 1000/ob kardana ?
Naravno ne mislim u radu da predjem 1100 ob motora.

Ja sejem na 1000 obrtaja i to je ok
Probao sam da prskam ali je problem kad negde traktor potone i moras da dodas gas da prodjes taj deo,tu pumpa hoce da se razleti.
Probaj i sve ce ti biti jasno

Sent from my moto e(7) plus using Tapatalk

Ja sejem na 1000 obrtaja i to je ok
Probao sam da prskam ali je problem kad negde traktor potone i moras da dodas gas da prodjes taj deo,tu pumpa hoce da se razleti.
Probaj i sve ce ti biti jasno

Na takve situacije sam i mislio kada sam pitao.
I ja sajem sa 90ks na 1000 obrtaja, al mi je sad glupo da teram pumpu od 3-4-5ks sa 90ks na 1500ob motora. Nije kraj sveta, al sto ne ustedeti izmedju ostalog i "utisati" ako moze.

Smanji obrtaje motora a pojacaj pritisak na pumpi
Ja prskam da 85 ks a motor neprelazi 1100 tj. oko260-270 obrtaja kardana
Agromehanika 12 m grane i pritisak od 2-5 kad kako mi treba

Nazad
Vrh