Prskalice

Dukej hvala ti! Pojma ja nema šta meni treba i kolika mi treba potrošnja vode. Skora sam kupio prvi traktor i u to se ne razumem tako da nisam upoznat u podatke koje si mi dao. Imam 7.5 jutara svoje i još oko 10-15 uslužno i to je to za sada! Eto imaš osnovno za koju površinu ni treba, a njive su šarolike, ima ih do 200-320 metara ako se ne varam i sve su to komadi od 1-3.5 jutara. Jbml ga šta da kupim, nešto mi je u glavi 330 L i 8 metara zahvat, znači najosnovnija, mada bi voleo da je zahvat 10 metara i nešto jača pumpa...
Ipak nista ispod 400/440 litara, mala razlika u ceni, a ipak veci ucinak. To je i traktoru taman da radi bez brige.

Da li je neko upoznat postoje li subvencije na prskalice? Ono kupim i drzava mi vratio deo love.

Agromehanika, 800 litara, 12metara

dscf0132hd.jpg

dscf0121gg.jpg
dscf0121gg.jpg
dscf0121gg.jpg
dscf0121gg.jpg

dscf0127b.jpg

dscf0128lr.jpg

Da li ima negde posebno da se kupe ovi opružni zaštitnici krajeva grana prskalice od udara u zemlju (ukoliko se grane zaljuljaju), kao što se vidi na prvoj slici prskalice od člana @Goran IHC.

Na mojoj prskalici su grane fiksne (ne kopiraju teren), i ukoliko točak uđe u razor ili sl. kraj grane može da udari u zemlju. Kao zaštita od toga postoji jedan krug savijen od armature na kraju grane, ali on nije baš najsrećnije modeliran i više puta sam lupio diznom direktno u zemlju (na okretanjima kad je lenija viša od njive). Zbog toga sam hteo da napravim taj krug od flaha i da ga bolje pozicioniram, ali mi se ovaj opružni štitnik više sviđa, pa bih ako nije preskup montirao njega.

Ove nove prskalice s ovih zadnjih par strana, da li imaju poseban rezervoar za herbicid, ili se i dalje sipa u glavni (veliki ) rezervoar?
Zanima me zbog promena herbicida i ispiranja prskalice, dosta je lakse ako je glavno bure uvek cisto, pa se samo ispere mali rezervoar.

Ova kao što je uzeo sandjiko ima dodatni rezervoar za sipanje herbicida.To se naručuje i doplata je tačno 500evra.Ima funkcije za ispiranje flaša,celog burenceta ijoš po nešto.Drugar je uzeo i vrlo je zadovoljan.Po meni je jedina mana što mnogo štrči van gabarita traktora te se mora malo više paziti.

Ove nove prskalice s ovih zadnjih par strana, da li imaju poseban rezervoar za herbicid, ili se i dalje sipa u glavni (veliki ) rezervoar?
Zanima me zbog promena herbicida i ispiranja prskalice, dosta je lakse ako je glavno bure uvek cisto, pa se samo ispere mali rezervoar.

Ne shvatam ovo. Da li to znači da herbicid uopšte ni ne dospeva u veliko bure, već da se čista voda iz velikog bureta dovodi negde gde se dozira herbicidom iz malog i tako ide na dizne? Na koji način se to može uraditi, ako je to uopšte moguće. Ja sam uvek mislio da se herbicid uspe u malo bure koje omogućuje da se lakše manipuliše sa ambalažom herbicida, a da se potom sadržaj malog bureta odvede u veliko, gde se izmeša sa čistom vodom...

Ma otkud bre.Iz malog herbicidnog rezervoara se sredstvo usisa u veliko bure uz mešanje.Tako je na sve prskalice sa kojima sam radio:amazone 2800,rau 2000,rau 2600,agromehanika 800.

Moj dobronamerni savet ti je:
-Kupi odmah za rezervu crna impregnirana creva mesto tih debelih belih rebrastih.
-Stavi sajle od krajeva krila do sredine.Ja sam odradio iz dva dela sajle.
-Ojačaj mesto vertikalno sa flahom na mestu gde su makaze za širenje krila.

ljudi propao mi je filter i prskalici morava i ja kupio onu sitni pletenu mrežicu napravio nov filter al vraga za godinu dana i njega otrovi pojeli ja kupio drugu kažu ova mrežica trpi i otrove trpela je koliko i prva pa me interesuje imate li neki savet ili ideju kad bi mogao neki veći filter staviti spolja a ne u buretu ovako nešto http://static.limundoslike.com/originalslika-6188411.jpg

Nazad
Vrh