Prskalice

Stavis produzetke na sarafe druze.Ne strci ti nista od postojeceg.Lakse ti je stati na njivi i zaviti 4 sarafa nego izmisljati toplu vodu.Po 2 dizne stavi cevi kao sto imas na prskalici i plocice na koje zasarafis produzetke

I pumpa sa protokom od 65l/min će biti dovoljna za grane od 12m.
Računica kaže 'vako... Ako je potrošnja vode od 200l/ha, pri brzini od 12km/h, protok po dizni je 2l/min. Te grane imaju 24 dizni, što daje ukupnu litrazu od 48l/min. Višak što "ostaje" je dovoljan za mešač.
Normalno ukoliko se vozi sporije, potrošnja u minuti opada.

Ima li negde u ponudi polovnih vucene 1500 litara, upario bih sa 542 umesto 440 litara..

I pumpa sa protokom od 65l/min će biti dovoljna za grane od 12m.
Računica kaže 'vako... Ako je potrošnja vode od 200l/ha, pri brzini od 12km/h, protok po dizni je 2l/min. Te grane imaju 24 dizni, što daje ukupnu litrazu od 48l/min. Višak što "ostaje" je dovoljan za mešač.
Normalno ukoliko se vozi sporije, potrošnja u minuti opada.

Samo uzmite u obzir da pumpa ima svoj nazivni protok na 540 obrtaja kardana, na manjem broju obrtaja kardana je i manji protok...

Za 12m valja da imaju kopir,pucaju kad krene levo desno.npr lose zatrpanog razora.
Kopir gane od 12m na AM su teske 150kg.
Slaba je pumpa od 65lit,msm moze ali ici sporije i jedno 1600-1700 obrt. mot.

Ja sam na mojoj bivsoj poljskoj prskalici imao grane od 12m i pumpu od 120 lit/min. 65 lit je malo za 12m.

Nazad
Vrh