Prskalice

Danas mi se prvi put desilo da sam imao uključen kardan u putu, a da nisam bio ni svestan toga, tj. prevideo sam da je uključen. Proveravao sam jutros ulje u menjaču Rakovice, pa sam da bih lakše prišao čepu na poklopcu menjača gurnuo ručicu reduktora i ručicu kardana (da imam više prostora). I zaboravio da vratim kardan - on je ostao u položaju uključen, a reduktor sam odmah vratio. I večeras kad sam išao da isprskam preostali sirak u soji, preticao sam jednog Torpeda pa sam u tom preticanju išao pun gas. Inače, obično vozim na 1800 asfaltom a to je ispod 500 obrtaja kardana, al' eto samo u tom preticanju je išao na max obrtaje.
Ako ne može ni na kratko da izdrži barem duplo od naznačenih obrtaja... znači da je pumpa loša. Mada u slučaju Agromehanike to ne verujem da će bit problem. Vodi računa da ima ulja. Proveravaj sa vremena na vreme da li je to ulje ili meša otrove zbog puknute membrane i služiće te veoma dugo.

Ja imam istu takvu pumpu montiranu na neki domaći ram i za sad (2 sezone ) priznajem da sam sa pumpom totalno zadovoljan (ubedjen sam da će tako i ostati). Što se ostatka prskalice tiče (napisaću sutar ko je proizvodjač) ne, nisam zadovaljan. Sistem držača dizni, (plastične što se navrnu oko pola kruga) je očajan ili je barem ovde jako loše odradjen. Već nakon prve upotrebe morao sam da promenim par komada jer neke ni fabrički nisu stojale dobro. Mislim da su već pri prvom startovanju neke iskakale te sam morao dodato da ih obredjujem kako bi bilo to i tamo OK.
Kvalitet čelika je veoma loš tako da sam već vario obe grane. Ne znam za ostale stavri, ali mislim da je motor jedino dobro na toj prskalici.

Jbg. ćele hteo da uštedi 300€. Uštedeo je ... (da ne budem vulgarna). Koštaće nas to mnogo više nego ova skuplja prskalica. Ne znam kako je on pravio računicu. A savetovao sam ga da uzme nešto oko 1400€ (sa sub, to je 1000). Cena komplet agromehanikine prskalice je bile negde ispod 1300€ (kao i nekih drugih u rangu). Ova je imala agromehanikin motor i koštala je mislim oko 800€ . Uzmi u obzir suvenciju od 40% i razlika je negde preko 300€. Mislim da se ćale zahebo, al kad ne sluša mene već neke njegove prijatelje koji su imali jednu prskalicu i savet je naravno standardan "imam je već godinama . Meni je super" To kad kažu meni je dobra, a pritom nisu imali priliku da je porede sa nekom drugom prskalicom ili ako govorimo o bilo kojim mašinama, aparatomi itd. ... To je poprilično beskorisan savet.
I da kežem da me takvi saveti izuzetno nerviraju. Druže imao si samo to, pre toga si imao neku krntij ustari 30-40 god. Pa naravno da će tebi ta nova biti super. To što si je već izvario na nekoliko mesta, što imaš raznih drugih problema, šro je pozdanost u radu prilično labava ... To izgleda nema veze. Ne volime takve ljude (mislim ništa lično, nego nevolim to osobinu) ako nisi imao dovoljno iskustav sa nečim, nemoj savetovati druge da naprave istu grešku kao i ti , a koje ti jadan možda nisi ni svestan. Kaži "ne, znam vidi sa nekom ko se bolje razume"
Uf al sam ga odužio. :)

Proveriću sutra proizvodjača i cene koje sam naveo pa baš da vidim šta ljudi ovde kažu. Takodje ću staviti slike tog očajnog sistema dizni.

Poslednja izmena:
Meni juce radila pumpa na 900+ obrtaja i nista joj ne fali. Vucem vodu sa prskalicom i onda prebacim na 1000 ECO pa na ler gasu imam 550 obrtaja na kardanu i naravno zaboravio da vratim i krenuo da prskam. Ali sam posle par sekundi primetio da se mnogo cuje pumpa.
Ja isto vucem vodu sa prskalicom iz kanala-bunara.Jednom na velikom gasu sa rakovicom mi spala gumica na ventilu-slavini i pola stedstva mi vratila u bunar.Posle stavio novu gumicu i od tada vucem vodu na leru.

Nikako stići da okačim slike kupljena pre dva meseca ,prskalica agrometal 660l ,15m grane ,comet pumpa 150l ,miks posuda za hemiju,hidrulični cilindar za podizanje krila i paljenje - gašenje iz kabine sa regulacijom pritiska.
DSC-1888.jpg

DSC-1886.jpg

DSC-1887.jpg

DSC-1883.jpg

DSC-1885.jpg

DSC-1880.jpg
DSC-1882.jpg

DSC-1877.jpg

Vec sipan sapun. :) Extra, crevo i slavina za ispiranje ruku dole. Ja sam na AM stavio crevo ali slavina ostala gore pa kad operem ruke slije se voda do laktova dok zatvorim vodu.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Dal neko ima i dal zna koliko visoko moze da se dignu krila na agromehanika prskalici 800 ili 1000 lit. sa hid.klipom za podizanje

Mogu ja sutra da izmerim. Hlx grane 15m ali klip je valjda svugde isti.

Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока

G
Kad je prskalica spustena, dole na zemlji a grane maximalno podignute onda je 150cm a kad sve podignem gore sa traktorom onda su dizne od zemlje 210cm.
Frenky jesi ti druze siguran za ove brojke jer ja sa svojih 186cm treba da savijem malo glavu pri prolazu ispod podignutih grana sa podignutom prskalicom

A da li visina zavisi i od toga koliko traktor podigne prskalicu?Kod mene Case digne prskalicu bar 15 cm vislje nego Belarus.

Nazad
Vrh