Prskalice

Stig'o paket...
b9d11562d42536e7a782c83f0bdd55f1.jpg

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

Koje su se bolje pokazala u radu kad ima vetra, ID ili ove IDK? Da li traze veci pritisak da bi mogle lepo da rade?

Послато са Redmi 6A помоћу Тапатока

Drug ima plave idkt ja imam plave idk radimo sa 3 bara. 8km/h izbacimo 180l po ha. Bude to super do jedno 5km/h vetar. Preko toga vec ima zanosenja.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ima li razlike u zanosenju izmedju IDK i IDKT? Mislio sam da jedan mlaz manje zanosi nego dva...

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Razmisljam da predjem na trojke i da smanjim kolicinu vode. Sad sam prskao sa cetvorkama 130l/ha, ali je brzina 12km/h. Nekako mi oko 10km/h najvise odgovara brzina. Nije mnogo neravno i stignem lepo da ispratim. Zato pitam sta je bolji izbor, IDK ili IDKT kad su trojke u pitanju.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Drug ima plave idkt ja imam plave idk radimo sa 3 bara. 8km/h izbacimo 180l po ha. Bude to super do jedno 5km/h vetar. Preko toga vec ima zanosenja.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Misliš 5 m/s? Jer one i jesu deklarisane za vetrove do 5 m/s.
Inače danas namontirane i isprobane...
fb877c70a158719acc937d6b9f089d3d.jpg

Prskalica je na zemlji a grane sam podigao da se ne saginjem. U radu prskalica ide gore a grane dole tako da se nadam da će to biti manje izraženo...

Ja na tripleksu imam IDKT 03 (plave) I IDK 04, koristim IDKT do tih nekih 5 m/s otprilike I to sa pritiskom do 3 bara, kad je jaci vetar a mora da se oprska okrenem na IDK 04 I smanjim pritisak, bolje su za za vetrovite uslove od IDKT. Kao sto su rekle kolege IDKT za fungicidni tretman psenice najbolja dizna, kao I za post em herbicide. ID dizne traze puno vece pritiske da bi dobro radile najradije preporucujem IDK za vetar ljudima.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

5 m/s je 18 km/h, preko toga po meni i nije za prskanje...

Te idkt su za mirne uslove bez vetra.Uzeo sam četvorke i traže jako mirne uslove za rad.Idkt 3 ima bukvalno dva otvora od 1,5 dizne a to uopste nije za bilo kakav vetar.Inače sve deljem sa id3 na 5 bar.

Kod mene na rau,taj srednji segment naspram bureta,u koji ulaze nosači dizni nije u ravni sa granama,nego je malo iskošen prema nazad.Predpostavljam zbog toga da dizne ne bi radile po prskalici kada se grane podignu maksimalno,a evo sad ispada dobro i zbog IDKT dizni.

Kod mene na rau,taj srednji segment naspram bureta,u koji ulaze nosači dizni nije u ravni sa granama,nego je malo iskošen prema nazad.Predpostavljam zbog toga da dizne ne bi radile po prskalici kada se grane podignu maksimalno,a evo sad ispada dobro i zbog IDKT dizni.
I na agromehanikinim prskalicama je taj segment izbocen, bas zbog dizni duplog mlaza.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Nazad
Vrh