Prskalice

Ma ne kazem to,daleko bilo nego trazim savet kako da omogucim da i kod mene to ide preko onog glavnog ventila a nikad to nisam dosad rastavljao pa pomislih bolje prethodno pitat ko sa tim ima vise iskustva od mene,Kad poprscem psenicu upustit cu se u rastavljanje tog razvodnika ali i dosad sta god sam radio jednom kad razvrnem posle muku mucim da to nigde ne kaplje- pusta posle ponovnog sklapanja

Jel znaš koja ima je cena, ja sam pitao u Bačkom Jarku, mislim da je žena rekla oko 8-9000 dinara, nisam siguran?

Da ali zasto onda kod mene ne funkcionise preko tog centralnog regulacionog ventila podesavanje pitiska, pitam se?
Odvrni taj veliki zavtranj ,sa kojim šteluješ pritisak.Skoni ga skroz sa razvodnika a zatim sa nekim špic kleštama povuci klipić napolje,razradi i podmaži.

Na kom delu si ih montirao?

6zZgzPa.jpg

Izvinjavam se što nisam precizno postavio pitanje, nije moja prskalica i kardan pa nisam ni znao o čemu se radi, sad sam pitao tačno o čemu je reč. Dakle, radi se o vučenoj prskalici sa Y rudom (Agromehanika 1500l), i kardanu sa duplim zglobom na jednom kraju. Dupli zglob je da omogući veliko "lomljenje" kardana prilikom manevrisanja. Kolega čija je ta prskalica drži dupli zglob na prskalici, ali ga serviseri ubeđuju da dupli zglob treba da je na traktoru, što je njemu nelogično. I sad zbog te dileme ja sam predložio da pitam ovde na forumu...
Kod nas je na EN HP do traktora. Obicna ruda. Najboje je probati ukrstiti traktor i prskalicu. I samo ce se pokazati koji zglob trazi veci ugao. Ovde na Y rude stave obican kardan.

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Odvrni taj veliki zavtranj ,sa kojim šteluješ pritisak.Skoni ga skroz sa razvodnika a zatim sa nekim špic kleštama povuci klipić napolje,razradi i podmaži.
Da se dopunim .Možda ne moraš ništa skidati.Otpusti skroz zavrtanj,zatim probaj da izvučeš klip ,osetićeš kako opruga "pomaže" klipu.Probaj tako ,nekoliko puta ,verovatno će proraditi.Ako možeš prskaj pomalo sa nekim WD-om.

Nazad
Vrh