Prskalice

I kod mene na moravi su iza rama sa jednim mlazom, ostale su sa dva. Arag TFA.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Te idkt su za mirne uslove bez vetra.Uzeo sam četvorke i traže jako mirne uslove za rad.Idkt 3 ima bukvalno dva otvora od 1,5 dizne a to uopste nije za bilo kakav vetar.Inače sve deljem sa id3 na 5 bar.
Na 5 bara je magla koja sama od sebe leti po vazduhu. Smanji na 1,5-2 bara pa ćeš da vidiš kako može...

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

Pa ja godinama koristim neke dizne 04 metalne i pritisak od 1,3-2 bar i idem oko 200 l/ha tako da s malom prskalicom od 440l prskam 2 ha.Ove godine ću probati da stavim dizne 03 i da vidim s koliko najmanje vode mogu da idem po hektaru

Da se i ja malo upetljam u diskusiju. Prsakm sa običnim diznama 4 i idem na 1,5 - 2 bara i ode oko 290 L po ha.

ID dizna ne radi na malom pritisku.3 bar-a prolazi za idk i idkt a za id-jok.
Са тим дизнама не може се прскати по јачем ветру.На тим притисцима од 5-6 бар све оде код комшије, а на мањем притиску нема ништа од њих..Никако ми се не свиђа рад тих дизни ,а још већа глупост је њихов назив дизне за ветар.

Isto obične (Lechler ST 110-04) Imt 539 ,pritisak 3 bara,2 brza na oko 1250 obrtaja motora što je blizu 8km/h potošnja 150 l/kj (260 l/Ha).

Ja sam uzeo prošle godine crvene 04 za vetar, poljske. Prskam na 3 bara. Baš sam zadovoljan.

Lako je meni da trošim toliko vode kad imam hidrofor i ne plaćam vodu.
Da si bliži pa da se i ja malo dam u usluge, to je najslađi dinar i to bez ikakvog plaćanja poreza.
Prskao bih repu, nema problema ali samo Merceedes, Šerpu nikako. Ipak je mečka 🚘

Nazad
Vrh