Prskalice

Bas sam i ja nesto tako razmisljao a vidim da ih postavljaju blizu tog preklopa,verovatno s razlogom
Ukoliko se postave na kraj krila trebalo bi da imate neki mehanizam da fiksirate segmente grana jer ce u suorotnom samo podici zadnji segment od zemlje a supronta strana ce ostati da visi u vazduhu. Nadam se da ste mogli da me razumete.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Jel mislis leva-desna strana ili na polovine na jednoj strani?
Valjda treba da podigne samo taj segment, krila su u paralelnoj ravni sa tockovima, ali zbog sirine moze da kraj trlja o zemlju, pa valjda taj kraj treba podici da ne trlja po zemlji

Mora da se stave pre dela gde se sklapaju grane jer ako se stave na kraj onda bi podizali jedan deo grane od zemlje.

Послато са Redmi 6A помоћу Тапатока

A zavisi sta se prska, kad..kakvo je vreme itd..ja uglavnom gledam da visina bude samo da se mlazevi dizna spoje, da ne ostaje neoprskano..

Ja vidim ne ide mi u glavu, sad sam tek ukapirao kad si rekao kopirajuce grane. Inace kod mene mala agromehanika 330l fiksne grane pa razmisljam da na krajeve tako nesto namontiram da mi podigne krajeve krila kad zatreba

Prerada, posto smo se vec koju sezonu mucili sa ovim
d4f4ceb309b9517f40b6b709b1aba604.jpg

Stalno gumice nedihtuju, rupe gde zica koja zateze solju su se razlokale, pumpa moja dosta radi na udare i ti pulsevi vode stalno su zezali solju zicu, e onda je tom nerviranju dosao kraj i sada
78095e2446f903fbb78353440aaa4556.jpg

To izgleda ovako i nema vise brige da li ce da negde procuri.
Inaci nosaci dizni su bajonet sistem pa sam gumice i sita resi vrlo povoljno jos pre par godina
2635579da1407eb970e598b6b3f4de67.jpg

Ovakvu gumicu stavim u nosac dizne i u nju stavim sito
05153e69702ff48bbb79fc127fa38896.jpg

Sito od 80 mesha mislim da je.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Dali biste mogli da izmerite koliko bi trebalo da je starija u odnosu na diznu na nosacu i udaljena od nosaca?
Sa diznom je paralelan ili malo stariji a od nosača je udaljena 20 cm.Možda bi ti mogao da pustiš malo duže ,pošto mi imamo kopir grane i odbojnik.(vidi se na slici)

Poslednja izmena:
Malo dosade pa napravio razvodnik za elektro ventile, manometar je isto izbacen u kabinu, jedino jos sa izmajmunisem gore ventil za pritisak da se nekako steluje na struju stavio sam samo leva, desna grana i mesac, nemam neke potrebe za polovljenjem grana al uvek se moze dodati..
1b29abb3d3468ac970071197c654be72.jpg

Prerada, posto smo se vec koju sezonu mucili sa ovim

Stalno gumice nedihtuju, rupe gde zica koja zateze solju su se razlokale, pumpa moja dosta radi na udare i ti pulsevi vode stalno su zezali solju zicu, e onda je tom nerviranju dosao kraj i sad
Jel onaj metalni dio iz rezervoara u sklopu filtera ili ste ga posebno pravili. Čemu služi onaj žuti čep na dnu?

Pravljen koliko vidim,a cep pritiska membranu da pumpa vuce iz bureta vodu,kad se izvadi,tu se srafi usisno crevo i onda pumpa vuce vodu iz nekog drugog mesta,kanal,bunar,cisterna...Cep nije na sraf,nego se samo okrene pola kruga i izvadi napolje,unutra je filter naravno.

Metalni deo pravljen kod strugara da se filter za njega zavije. Jer bi se mucio da zavijem maticu filtera iznutra bureta i jos imam ova 4 srafa tj rupe koje bi trebao da zapusim . Ovako reseno brzo i lako. Ostalo oko poklopca filtera kolega objasnio vec. Cena filtera 4000 din.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nazad
Vrh