Prskalice

Maky, na koju maksimalnu visinu mogu da se podignu krila od zemlje kada je prskalica na zemlji?
Nisam nikada pokušavao dignuti do kraja, ali vjerujem da mora ići barem na 1.5 metar, ako ne i više.

I koliko je teska prazna prskalica i koliko je punis,jel svih 600l ili manje ?.
Po papirima je 250 prazna. Do sada sam sipao 450 plus nešto u ova dva spremnika mala. 600 još nisam, ali mislim da ursusu nikako ne bi bilo svejedno...

Zna li neko koja sita idu u ove nosače od rau prskalice?
Zvao agriteknicom da naručim dizne IDK 03 a ona žena nije sigurna koja sita idu u ove nosače.
20200413_085101.jpg
Ide sito sa ventilom

Kakvo je to sito sa ventilom?Mislite sa oprugom i klikerom unutra?
Vidi se kakvo je sito bilo,plastično,a dizne su obične 11004.
Buni me to da li na druge dizne IDK 03 mora i drugo sito?Ja mislim da mora,ali ne bi trebalo sa oprugom,jer nosač od gore ima malu oprugu i gumicu,što mu dođe kao anti-kap!
Ili grešim?

Kakvo je to sito sa ventilom?Mislite sa oprugom i klikerom unutra?
Vidi se kakvo je sito bilo,plastično,a dizne su obične 11004.
Buni me to da li na druge dizne IDK 03 mora i drugo sito?Ja mislim da mora,ali ne bi trebalo sa oprugom,jer nosač od gore ima malu oprugu i gumicu,što mu dođe kao anti-kap!
Ili grešim?
To su ti anti kap rau nosači za dizne. Ja sam stavio idk 3 dizne a nisam menjao sita, ista su ko tvoja, i radi sve super.

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

Zna li neko koja sita idu u ove nosače od rau prskalice?
Zvao agriteknicom da naručim dizne IDK 03 a ona žena nije sigurna koja sita idu u ove nosače.
20200413_085101.jpg
Jabih rekao da sa tim diznama najbolje pašu sita 50 mesh-a. A da li inox ili plastika, sa nepovratnim ventilom ili ne, ja bih oba prva predloga odabrao

Imam prskalicU Agromehanika 400 l sa 10 m granama,da li se sta moze popraviti ona rucica ii kako se vec naziva koja ima tri polozaja tesko se okrece u polozaj za mesanje ne ide kao nekad? Takodje kad je okrenem polozaj za mesanje jedna mi dizna propusta, nije mi jasno kako samo jedna ito ona na kraju grane, Zbog cega je to?

Sa zadnje strane razvodnika, tačno iza te ručice postoji jedan plastični šraf koji je osiguran metalnim osiguračem. Izvadiš taj osigurač i malo popustiš taj šraf tako da ručica lakše ide. Naravno posle opet vratiš osigurač. Pomoći će i da samo WD sprejem malo naprskaš osovinicu te ručice. Koliko teško ide ručica zavisi od hemije koja se koristi. Kad se koristi hemija u uljanom obliku ručica znatno lakše ide... A što se tiče dizne verovatno je podišao neki trun pod antikap membranu, ili je ta membrana pukla.

Pozdrav kolege
Potrebna pomoc,prskakica radi normalno kad prskam sa svim granama,ali ne reaguje kad hocu neku da iskljucim,nece da zatvori granu na razvodniku.Sta to moze biti.
d018b433efbb2e1abe826f145d1a7cb5.jpg

Sent from my HTC 10 using Tapatalk

U pravu je kolega north army i na mojoj bila propala gumica pa smo ceo sklop zamenili kupili nov

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Nazad
Vrh