Prskalice

Bogami svaka joj cast ako to izdrzi,1200kg ukupno,ako je prskalica oko 300kg,ja sa rusom se znojim kad nosi 1600kg na polugama.

Pozdrav momci!
Treba mi savet
Zna li neko gde se može pronaći ovaj zglob ?
Hteo bih da doreram staru Rau prskalicu koju sam nedavno pazario.
On se nalazi na grani, a ne znam ni kako bih ga tražio.

Arkadije, za tu težinu moraju biti idealni uslovi. Znači da teraš po tragovima setve, tegovi napred, pun rezervoar, dobre i dobro naduvane z. gume, odmah da si u tragu za prskanje... itd. Znojio se i ja s početka. A sad već znam da kad sednem za volan rakovice da će biti vožnje na dva točka (Maja 6r je stalno teška, ne oslobodi se tereta kao prskalica). Ali bih da je oslobodim makar jednog velikog tereta (prskalice) tj da loptu prebacim na imt-a koji mi je slobodniji u proleće. Zato mi se nekako najviše sviđa vučna (mada je možda suludo na površinu koju radimo) sa što većim rasponom grana da što više smanjim prohode jer mi imt ima 480/70-30 gume pozadi... Pa da ne kupujem još i uske točkove za njega, biće skuplji neg' traktor. I da, velika prednost, mogao bih sam da uradim. Al' imam zahebane komšije, pa sad i ova korona, mogu samo da maštam o prskalici..... Verovatno ću morati prednost dati osočari ako bude normalna godina. Ako bude pušiona onda dobijam nanogicu. :)

Ima li neko pojma,kako se skida oznaceni deo?
92676275_245564056592705_1344617654647783424_n1277b974af631674.jpg

Ima li neko pojma,kako se skida oznaceni deo?
92676275_245564056592705_1344617654647783424_n1277b974af631674.jpg
Da li si izvadio osigurač sa druge strane oblika P(ćirilično) i onda polako ako neće rukom onda malo sa šrafcigerom razdvajaj taj točkić od kućišta pošto ko zna kad je skidano a taj komplet što je zaokružen neznam da li se skida komplet, nisam obraćao pažnju.

Da li si izvadio osigurač sa druge strane oblika P(ćirilično) i onda polako ako neće rukom onda malo sa šrafcigerom razdvajaj taj točkić od kućišta pošto ko zna kad je skidano a taj komplet što je zaokružen neznam da li se skida komplet, nisam obraćao pažnju.
Skinut osigurac,samo taj deo sto sam obelezio,on se oko svoje ose okrece,ali nece da sidje i tu mi curi voda.

Probaj silom,u stegu i cupaj,ionako je pokvaren.Ako ne,zalepis onim dvokomponentnim lepkom,garant ce da drzi,mada nije on ni skup nesto nov taj nosac filtera.

Svaka ti čast Arkadije. Takva situacija samo što imam i manometar. Usvakom slučaju, koliko mi se čini, zaista postoje neke gumice između svake ove sekcije pa je verovatno ta gumica popustila. Gde bi to moglo da se uzme i jel teško to sam da skinem i promenim, a da nešto ne zeznem?

Nemam ja prskalicu sa takvim razvodnikom ili slicnim,ali ne verujem da je to nesto komplikovano rastaviti.Na toj slici sto sam postavio inace pise da je to neki klingerit kao,probas napraviti sam ako je stari pukao,a mozda i moze O ring gumica da ide,po slici trebalo bi unutrasnje dimenzije gumice biti 22.5,i do 1mm debela.Klingerit pise je dimenzija 22.5x27.5x0.5

Na mojoj RAU 440 kad prskam uklljučim sve prekidača za otvaranje grana ali isključim onaj od creva što ide u bure.Komšija kaže da on sve ima otvorene jer mu kao onda bolje radi prskalica. Kako vi postupate?

Na mojoj RAU 440 kad prskam uklljučim sve prekidača za otvaranje grana ali isključim onaj od creva što ide u bure.Komšija kaže da on sve ima otvorene jer mu kao onda bolje radi prskalica. Kako vi postupate?
To ti je mesac, trebao bi I tokom rada da ti je konstantno ukljucen.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Nazad
Vrh