Prskalice

Čovek servisira sve pumpe,regulatore...ima rezervnih delova,tako da mož kupiti neku gumicu od njega.

Ovaj sistem mi liči na konstrukciju iz Vojke,njihove originlne opruge su mi bile slabe i mislim da su bile od 5mm,uzimao na vašaru i uzeo od materijala 6mm,grane se mnogo manje ljuljaju...
E sad gde naći pošto nema pijaca i vašara...

Koja je vaša preporuka za novu standardnu prskalicu od 440 litara sa 8m granama...za agromehaniku znam ali ona je preko 1000evra?
Dakle da li postoji neka prskalica osim agromehanikine da je jeftinija a da koliko toliko valja?

Prošle godine je neko postavio slike onih ventila koji se postavljaju na antikap nosače dizni da bi mogla da se isključi dizna, pa bi da pitam da li to funkcioniše i gde ima da se kupi?

Koja je vaša preporuka za novu standardnu prskalicu od 440 litara sa 8m granama...za agromehaniku znam ali ona je preko 1000evra?
Dakle da li postoji neka prskalica osim agromehanikine da je jeftinija a da koliko toliko valja?
Od tih jeftinijih ali malo bure i male grane Ferocoop mi je OK. Vec ona od 660l je slaba za tu upotrebu.

Ko pravi ovu prakalicu,jel je ima neko od forumasa ?
4a7d922d76093b77f611fcb4f83d99d9.jpg

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Kod vučenih prskalica, kako se okrene kardan koji ima na jednom kraju sigurnosnu spojku (valda se tako kaže)? Koji kraj ide na traktor, a koji na pumpu prskalice?

Ako ima Y rudu,ako je obicna onda mislim da ide do traktora.Ali on misli na onaj kardan sto ima kao krckalicu,u jednom smeru okrece,u drugom da kazem preklizava,takvi su odlicne za belaruse koji imaju kocnicu kardana pa da ne dodje do ostecenja nekog na prikljucnoj masini.No opet,ko ce ga znati,ima 99 vrsta kardana...

Zna li neko koja sita idu u ove nosače od rau prskalice?
Zvao agriteknicom da naručim dizne IDK 03 a ona žena nije sigurna koja sita idu u ove nosače.
20200413_085101.jpg

Izvinjavam se što nisam precizno postavio pitanje, nije moja prskalica i kardan pa nisam ni znao o čemu se radi, sad sam pitao tačno o čemu je reč. Dakle, radi se o vučenoj prskalici sa Y rudom (Agromehanika 1500l), i kardanu sa duplim zglobom na jednom kraju. Dupli zglob je da omogući veliko "lomljenje" kardana prilikom manevrisanja. Kolega čija je ta prskalica drži dupli zglob na prskalici, ali ga serviseri ubeđuju da dupli zglob treba da je na traktoru, što je njemu nelogično. I sad zbog te dileme ja sam predložio da pitam ovde na forumu...

Nemam iskustva sa takvim prskalicama, znam da prate traktor sa tim rudima, neka zakači, skrene i gdje je veći kut loma tu ide dupli zglob. Ja pak na malčeru imam na obe strane pa ne mogu fulat. :D

Ako me sećanje dobro služi ,kod nas je bio mladi gazda da pusti prskalicu u rad .On je rekao da dupli zglob ide do pumpe .Ovih dana sam dosta prskao ,zapaziosam da se kod pumpe dosta lomi .Do traktora je beznačajno lomljenje.
Slika gde se vidi kardan i gazda od Agrometala,prilikom puštanja prskalice u rad.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh