Prskalice

mesingane trojka . Ne znam cije proizvodnje, znam da su stare bile četvorke isto mesingane

Nedostaje podatak o brzini. Kažeš drugom brzom, ali koji traktor koji obrtaji motora tj kardana?
Ako slučajno imaš noviji tel, skini aplikaciju sa google play-a npr sprayer calibrator. Tamo uneseš parametre, uključiš gps na tel, i u toku prskanja pratiš na telefonu brzinu kretanja i potrošnju vode po ha. A naravno na prskalici na satu vidiš koji je pritisak.

Nebitna veličina prskalice, kao ni litraža pumpe, bitno je koje su dizne, koji je pritisak i koja je brzina kretanja.
E sad štore je meni totalno nepoznat, ali kao da se sećam da ima 4 brzine. Znači drugom pri tim obrtajima bi mogao ići oko 9km/h a za te dizne bi onda trebao biti pritisak oko 4-4.2 da bi izbacio 100-110lit/kj. Ali ovo ti je jaaako odokativno računanje.

Danas sam pustio u rad prskalicu RAU 440 L 8 m grane.Primetio sam na razvodniku na kome se nalazi i regulator (gde se nalaze prekidaći za grane) da mi između dva zgloba šiba tanak mlaz vode. Da li tu između tih sklopova ima neka gumica,dihtung ili nešto slično? Šta bi moglo biti?

Nebitna veličina prskalice, kao ni litraža pumpe, bitno je koje su dizne, koji je pritisak i koja je brzina kretanja.
E sad štore je meni totalno nepoznat, ali kao da se sećam da ima 4 brzine. Znači drugom pri tim obrtajima bi mogao ići oko 9km/h a za te dizne bi onda trebao biti pritisak oko 4-4.2 da bi izbacio 100-110lit/kj. Ali ovo ti je jaaako odokativno računanje.
Ovog puta nisi zasluzio bambije. Štore ima 3 brze I 3 sprohodne, e sad ako računaš I rikverc ondak ima više od tri. Ja prskam drugom brzom na 1500 obrtaja, mada nisam merio koliko je to km/h

Teško je reći.... prodaju se komplet prskalice za oko 1000. Ali ako se setiš ja bih te zamolio da mi se javiš kad i ako se odluči da proda.
Btw, da li neko ima na prodaju troklipnu (a može i veća) pumpu na prodaju?

Može, pitaj kad se setiš. Nije mi nešto preterano hitna jer sam pozajmio troklipnu komet 105lit i ne moram odmah da je vratim, ali ipak treba to kad tad rešiti.
A inače lomim se već duže vreme da li da uopšte rešavam ovu moju RAU 1100lit i 12m fiksne grane ili da je prodam (a teško će otići bez pumpe pa da je nzm koliko povoljno ponudim) ili da kupim polovnu sa 15m granama (a ta širina mi više odgovara) ili da se otvorim (čitaj dignem kredu) pa uzmem novu agm 800lit 15m. Ali onda opet treba juriti papire za povrat, pa mora neko da ide za mnom sa vodom, a nema ko.... Hidraulika na traktoru trpi teret... Nzm ni sam. Skoro da bi mi vučna polovna najviše odgovarala, pogotovo kad vidim da ih ima za skoro iste novce kao i nove od 600-800lit.

Nazad
Vrh