Prskalice

Evo zikabog je lepo objasnio. Isto to sam hteo napisati, ali eto on je i slike ubacio
Ako bih se ostavio taj preklopnik/prekidač u sredini, ni tako ne bi funkcionisalo jer bi voda isla I na grane kao i na povrat, pa verovatno da se ne bi mogao postići odgovarajuci pritisak u radu.

Evo ovako objasnjenje kako je ovaj moj razvodnik funkcionisao
Ova dva ventila sa leve strane su bili ventili za grane leva i desna strana,ovaj sledeci ventil sa slavinom je koristio da kada iskljucim jedno krilo ukljucim njega i idem istom brzinom,na njemu je bio nastelovan pritisak za pola grane tako da nije dolazilo do povecanja pritiska kada se iskljuci jedna grana,sledeci ventil do njega je bio mesac njega sam tu stavio zato sto sam imao u planu da prosirujem grane pa mi je trebala jos jedna sekcija svi ti ventili su bili od 1/2" sledeci ventil je bio glavni za paljenje i gasenje prskanja on je bio 3/4" da bi se rasteretio sistem i ne bi bilo pritiska u granama kada se on ukljuci,pored je prikljucak za manometar koji je bio u kabini traktora,pristisak se stelovao na tu krajnju slavinu i to je cela mudrost,sve je to radilo odlicno 3 godine dok je bilo kod mene i nikakvih problema nije bilo sa ventilima,posle sam prodao tu prskalicu sa sve tim razvodnikom...Sto se tice cene sve to me je kostalo 8000 dinara posto sam ja te ventile jako jeftino dobio,ako neko zeli da pravi najbolje bi bilo da cev bude prohromska da ne bi rdjalo iznutra kod mene je bila obicna cev 50x50 ako nekog jos nesto zanima oko toga nek se javi,tu smo da se pomognemo.
43eb10a702d1e00b7e17379b4296f1be.jpg

Послато са SM-J510FN помоћу Тапатока

Одлично си одрадио једноставно и функционално хвала на објашњењу

Evo kod mene, montirao samo na postojeci razvodnik, mada kao sto se spominjalo, gubi se taj rasteretni ventil pa sam morao dodavati i ovaj 'mesac' levo sto vodi...mada planiram komplet novi praviti, ovaj ima samo leva, desna grana i mesac..a kontrolu pritiska planiram praviti preko ventila i nekog motorica, ne znam postoji li neki ventil na potenciometar ili samo ovakvi elektromagnetni(on/off)
61c04be6936c4b923a4e5342375a1386.jpg

Za ovo kućište na koje idu ventili predložio bih vam da kupite one inox sabirnice za podno grejanje koje su fabrički za 2,3,4,5,6,7,8 izvoda.

Aha znaci ti nisi mogao u traktoru stelovati pritisak, samo si mogao da vidis koliki je.
Imao sam i to u planu da pravim i nabavio sam mali motoric koji ima 2 ili 3 obrtaja u minuti njega sam mislio da namestim na ventil da otvara i zatvara ventil na kome se steluje pritisak.

Ako napravimo stelovanje pritiska i sa obzirom da imamo elektroventile resene za 0/1 na svakom crevu dobijamo fakticki vrlo ozbiljno resenje.

Za stelovanje pritiska najbolje staviti šiber ventil i na njega mali motoric i problem stelovanja pritiska je resen,sad preko zime planiram da pravim novi razvodnik za ovu drugu prskalicu sto imam i on bi trebao da bude u fulu sto bi se reklo.

Koliko koštaju i gde mogu da se nađu ovi elektro ventili? Da li može da se montiraju samo na izvode za grane (kako bi se one uklj.-isklj.) a bez montiranja za pritisak i preliv?

Koliko koštaju i gde mogu da se nađu ovi elektro ventili? Da li može da se montiraju samo na izvode za grane (kako bi se one uklj.-isklj.) a bez montiranja za pritisak i preliv?
Imas na kupujem-prodajem
Ti mislis da ih montiras na vec postojeci razvodnik?

Bećarr94 ako mi objasniš sve šta treba i kao, ja bih probao da to i uradim. Naravno ako je to prihvatljivo i ako je moguće.

Kakve su ove Ferocoop prskalice ??
Video sam da imaju u ponudi i od 660l sa 3 rezervoara, sa slovenackom pumpom od 105l protoka.

Hoću da na običnu prskalicu bez rezervoara za čistu vodu za pranje prskalice na njivi, namontiram isti. Ima li neko pojma koliko košta takav neki pogodan rezervoar od 50-tak litri. Pod pogodan mislim na oblik koji bi mi najviše godio (pljosnat,četvrtast, kao na Agromehanikinim vučenim prskalicama), oblik burenceta mi ne odgovara, ako baš mora burence onda već imam neko plastično burence koje se ranije koristilo za naftu...

Gde moze da se nabavi led rasveta za montiranje na grane prskalice? Neko je to vec radio,pa ako moze mala pomoc.

Pitaj mindjušara, on je ubacivao.

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh