Prskalice

Cene tu elektroniku kao da su izmislili toplu vodu jbt .A tek sa protokomerom-monitorom,tj ti mu zadas litrazu po hektaru a on sam steluje pritisak zavisnosti od brzine kretanja ,to je od 2000-2500eur pa na vise ....
Isplati se praviti i da je 5 000 elektroventil xd,a najbolje bi bilo praviti sa razvodnikom koji ima mogucnost stelovanja pritiska za svaku sekciju,tako da kad ti iz kabine pozatvaras sve sem 1 ili 2 ,oni ce i dalje imati slican pritisak kao zadat na glavnom ventilu.

Na nekoj akciji je 1000e razvodnik sa gasenjem sekcija,paljenje gasenje prskalice i stelovanje pritiska

Dok sam prskao sa rakovicom to mi i nije potrebno bilo jer razvodnik dohvatim sedeci iz kabine.Sada kada prskam sa hurlimanom ne mogu da dohvatim razvodnik.Moram da kleknem na sediste da bi ga dohvatio.Imam dve njive koje idu u klin,a prskalica 15m tu u hodu otvaram i zatvaram sekcije inace bi oprskao komsijama preko ili moje nebi sastavljao

Meni je u planu da napravim preko sajle, od šaltheble menjača auta, uklj.-isklj. sekcija za AGM, a štelovanje pritiska bih da rešim sa elektromotorom brisača samo nikako da se nakanem. Valjda zato što još uvek mogu da dohvatim razvodnik...

Evo kako su neki prepravili mehanički razvodnik

Ono sa elektromagnetnim ventilima može da se otvore sve sekcije, i ubaci na creva do grana, ali mora se ubaciti i jedan većeg protoka, da rastereti razvodnik kad se zatvori nekoliko sekcija. Ukoliko njega nema I sve sekcije ugase, pritisak će otići u nebesa...

Dok sam prskao sa rakovicom to mi i nije potrebno bilo jer razvodnik dohvatim sedeci iz kabine.Sada kada prskam sa hurlimanom ne mogu da dohvatim razvodnik.Moram da kleknem na sediste da bi ga dohvatio.Imam dve njive koje idu u klin,a prskalica 15m tu u hodu otvaram i zatvaram sekcije inace bi oprskao komsijama preko ili moje nebi sastavljao

proizvodjac je arag, vidim da su i na prskalici dosta delova arag. iz rusa je nemoguce dohvatiti razvodnik,mora da se izadje napolje,kad prskam male njive nasetam se posteno do razvodnika, a cale kad prska on ne moze da dohvati razvodnik visoko je pa mora i prskalicu da spusta dole

Evo kako su neki prepravili mehanički razvodnik

Ono sa elektromagnetnim ventilima može da se otvore sve sekcije, i ubaci na creva do grana, ali mora se ubaciti i jedan većeg protoka, da rastereti razvodnik kad se zatvori nekoliko sekcija. Ukoliko njega nema I sve sekcije ugase, pritisak će otići u nebesa...
Kako moze da ode pritisak u nebesa kada el venil namontiras na vec postojeci razvodnik posle obicne slavine koja ima rasteretni ventil?

Hoce. Ti ventili rade tako sto u sebi imaju dva ventila. Jedan je na vodu za krila, a drugi je tzv rasteretni i rade naizmenicno. Tj kada je ventil za krila zatvoren rasteretni je otvoren i obrnuto. Polugica kojom zatvaramo i otvaramo vod krila je izvedena kao klackalica tako da je jedan uvek otvoren. Kada bi se polugica ostavila na otvoreno prema krilima, a nekim drugim ventilom zatvorilo posle razvodnika postigao bi se isti efekat kao kod razvodnika bez tih rasteretnih ventila.

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока
2a1a67d87916dd21bdffe55a3be24bae.jpg

Poslednja izmena:
Ali cemu onda opruga i stelovanje na tom sigurnosnom ventilu ako je on otvoren stalno polozajem te crvene poluge ?.Kad je poluga u uspravnom polozaju kao na slici ona pritiska sigurnosni ventil da propusti vodu na povrat a kad je u donjem polozaju otpusta sigurnosti a pritiska drugi ventil koji salje vodu na dizne ?.
Ja sam mislio da kad je ventil tako u uspravnom polozaju ,ne pritiska tj otvara nista,nego voda kad dodje do odredjeno podesenog pritiska preko opruge i manometra,ona savlada oprugu,otvori povratni ventil i ide u povrat.

Pa nema opruge, osim opruga na ventilima koje ih drze zatvorenim kada poluga ne deluje na njih. A podesavanje na tom tockicu je samo prigusni ventil jer je to povrat i da ga nema sva tecnost bi otisla kroz njega jer nema otpora. Ovako se tockicem prigusi da propusta otprilike onoliko koliko bi trosila ta grana da je ukljuceno.

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh