grunt
Član
Na mojim granama dizna je skroz na kraju i na tom trinaestom redu se preklapaju tj pokriva se ceo red.E sad ako prskam neke ojebine neravine bregove onda idm na 12 redova za svaki slučaj,10m grane.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Dobro je ilustrovao .
Gore je dizna,njen ugao je 120 stepeni a pola od 120 je 60 stepeni. Uglove gledajte a ne crtez( nisam dobro nacrtao pa zbunjuje)Ipak je Paor u pravu ,45 stepeni imaju ulovi gore i desno .
Slazem se,zato kazem gledajte uglove koje sam napisao,crtez je losMa razumem ,konstatacija je samo na crtež.Crtež ima dva trougla gde su gornji uglovi po 45 stepeni što daje ugao dizne 90 stepeni.
@dukej znaci mislis da ukoliko je jalda sve precizno posejano na 0,7m bez razvucenih redova nebi bilo nikakvog preklapanja ili bi bilo nekih par cm?
I da,to sam dao primer za visinu prskanja od 50cm,ukoliko bi se visina povecala verovatno bi se dobio neki preklop
Poslato sa FRD-L09 uz pomoć Tapatoka
Ukoliko je visina(udaljenost dizne od zemlje) 50cm ,od sredine lepeze pa do kraja lepeze je 86.6 cm (ukoliko mi je dobra racunica). Dakle od prve do zadnje dizne je 11,5m i dodamo jos 2x86.6=173,2cm, ukupno je to 13,23m poprskane sirine. 13,23/0,7=18,9 redi
To je neka moja matematika(kolko se ja razumem). Ako ima gresaka nek neko ispravi
Poslato sa FRD-L09 uz pomoć Tapatoka