Prskalice

korovcici u sojki ce da zaginu :osmeh:
ifn5p5.jpg

Lepa magla.
Ja lično ne volim ovakavu maglu.Kod nas dosta vetrovito pa pola ode u đavola.Inače kod nas su opterećeni da im prskalica pravi takvu maglu.
Čovek iz agritetehnikoma koji se bavi uvozom dizni i koje čega za poljoprivredu mi je odgovorno tvrdio da je bolji efekat kada radi kao lapeza nego kad pravi maglu.
A ova magla je bolja za voćnjake( atomizere).

Bas me interesuje na sta bi to licilo?Kako ces uklopiti i kako bi radile dizne koje treba da rade na 2-2,5 bar-a i dizne koje treba da rade na duplo vecem pritisku na istoj grani?Brzinu ne znam jer rakovica 65 nema brzinomer ali teram uvek na istom obrtaju i nemam problema sa kolicinom tecnosti koju trosim.Imam 24 dizne na prskalici samo ne znam zasto je to bitno u vezi sa potrosnjom sredstva.Dizne tj.rasprskivaci koje ja koristim nalaze se na 16.-oj i 17.-oj strani ovog kataloga pa vi kalkulisite...
http://www.agritechnicom.co.rs/Lechler/agrarkatalog_e.pdf

Spajki sad sam video poruku,čovek je pitao da li može-Naravno da može! Verovatno ima problema sa komšijama(kao i ja) kad je u pitanju prskanje.
Pošto im je i cena takva da većina nas u vetrovitom južnom banatu kupuje samo poslednje dizne. Normalno je da ako želiš da ti radi prskalica ravnomerno treba i dizne da su iste.

Kod nas u Srbiju bi bila ova Fiferova 1300e. A ova Hardi je skuplja , zato sto joj skuplja nabavna cena. Uvezcu po prvi put jednu fiserovu za prodaju za 20 dana , ali kad je budem poslao stavicu slike i cenu u oglasima. Cena transporta za prskalicu je 500e.

jel ima neko na prskalici odma i 3i 4 dizne pa samo okrene sta mu treba ne mora da menja ja bi da kupim novu prskalicu ali da ima tako obe dizne

Ima moj brat. Na Hardi i ima Bavaristanac na njegovu Hardi. A mozes videti na ovu hardi koju sam ja postavio da ima 3 para dizne.

pa koliko bi ta bila u srbiji, akoliko su te litara.mislim na hardi ova mi se fiserova bas ne svidja nesto

Haaaahaha... ni meni se Fiser ne svidja. I nove imaju isti takav izgled. Ali su one bas te koje su najbolje. Hardi bi bila u srbiju 1900e. Ali ima hidraulicno podizanje precki i mehanizam koji stalno drzi precke pod libelu prilikom prskanja.

Ja sam oduvek bio takav, uvek sam mislio : ako nemam danas , to neznacui da necu imati sutra. Pa moze da se nadje neka Fiser ili Favaro , mozda i Fismajer. Ali ja licno do sada ih nisam video.

Nazad
Vrh