Prskalice

Nikad nisam petljao sa manometrima pa i ne znam čime ih pune. Naći ću glicerinsko valjda u apoteci aakohol ne ide sigurno jer nema potrebnu gustinu pa jos i isparava.
@Bobo znam da manometri nisu skupi ali im je i kvalitet isto takav a ovaj je donet iz Njemačke pre sigurno 20 godina kao rezervni pa je stajao upakovan sve do sada i bas kad je zatrebao gumeni čepić ispadne. Na njemu piše Rau

Ahaaa, o tome se radi... Mozda je samo zapekao, probaj ga malo kvrckati prstom mozda se odglavi. A jednostavno je mozda svih 20 godina bio neispravan, u premjestanju s police na policu se mozda pokidao... Ako stoji 20 godina moglo je biti svega i svacega s njim.

Glicerin ide u neke instrumente ali postoje i instrumenti punjeni alkoholom. Ne mora tekucina biti jako gusta samo mora biti gusca od zraka da umiri kazaljku u instrumentu.

Bobo u Ace je neispravan manometar iako je dosuo
ulje u njega a moj je kao nov i posle 20godin ali nebih da radi nasuvo

Ja sam razumio da je i tvoj manometar neispravan... Bit ce da sam ja nesto gadno pomjesao.

Nista mu nece biti da radi "na suho" samo moze kazaljka skakati tako da tu nema finog podesenja prskalice. Kako se vec pisalo, naspi glicerina u njega i nemas brige.

Na 0:49-0:50 i 0:56-0:57 mi se bas i ne svidja sta vidim... Inace sigurno je vrhunska prskalica, stvarno, kao neki transformer.

Ja sam moju prskalicu malo preradjivao ovih dana,do sad su mi 2X pucala krila oba puta na istom mestu i na tudjim njivama zbog lose pripreme. Prvi put su pukla na varu,a drugi put je majstor zavario tako dobro da je pukla cev,sad smo ubacili plocevine sa obe strane cevi i izbacili neke njive iz "plodoreda". Uz put je pocastim novim diznama Lechled 110-03 umesto starih Mlaz 110-04.
url=http://fotkica.com/slike.php?slika=1_97423305_prskalicadizne.jpg]
1_tmb_97423305_prskalicadizne.jpg
[/url]

- - - - - - - - - -

Poseban pozdrav za ljubaznu gospodju iz Agrotrejda i magacionera koji je umesto 20 spakovao 30 dizni,za iste novce. :osmeh:

To ih june nece mune,mozda su videli da mi je tad bio rodjendan pa poslali. Zivko iz Ekopana me castio neke delove za masinu,zapamtio da mi rodjendan u setvi. :osmeh:

Tako ja narucio delove za kombajce Almexu i stigla mi neka creva i gvozdja za Lexiona a,Lexiona video samo na slici:osmeh:

Ja sam moju prskalicu malo preradjivao ovih dana,do sad su mi 2X pucala krila oba puta na istom mestu i na tudjim njivama zbog lose pripreme. Prvi put su pukla na varu,a drugi put je majstor zavario tako dobro da je pukla cev,sad smo ubacili plocevine sa obe strane cevi i izbacili neke njive iz "plodoreda". Uz put je pocastim novim diznama Lechled 110-03 umesto starih Mlaz 110-04.
url=http://fotkica.com/slike.php?slika=1_97423305_prskalicadizne.jpg]
1_tmb_97423305_prskalicadizne.jpg
[/url]

- - - - - - - - - -

Poseban pozdrav za ljubaznu gospodju iz Agrotrejda i magacionera koji je umesto 20 spakovao 30 dizni,za iste novce. :osmeh:

Jedan savjet kod tih varenja, kod ubacivanja flahova itd. svi gledaju na estetiku pa odsjeku ravno i zavare i opet puca, rezovi treba da su kosi, u obliku slova V ili cak krivudavi, onda nemate koncentraciju napona na jednoj liniji gdje ce opet puknuti vec imate postepene prijelaze. Pogledajte kako su tvornicki vareni spojevi na radnim organima bagera ili slicno, nisu bili pijani kad su skrajali tako krivudavo pa poslije varili vec postoje debeli razlozi za to:osmeh:

Ovaj je prvo naucio da vari,pa tek onda cita i pise,pogledaj da ni on plocevinu nije skroz vario za cev,nego var-prazno-var zbog tih spregova sila i sl.stvari koje ja ne razumem.

Lose spremljene njivi raturaju krila. Ja cu izbaciti prskanje psenice iz usluznih operacija. Tanjiraju jednom i poseju odmah po tome. Kad prskam da se slomi sve redom.

Nazad
Vrh