Prskalice

Vazeca je za sad I nisam cuo da ce biti bilo sta izmenjeno.

Samo treba da znate da vam na otpremnici stoji samo jedna stavka bez onog svaki deo masine posebno, bure, kardan, dodatna posuda, grane itd, jer BG birokratija ne poznaje granice bezobrazluka. Racun mora biti sto jasniji jer u suprotnom moze biti puno problema.

Dobio sam pre neki dan odgovor iz ministarstva da pravilnik za podsticaje od prošle godine važi a eventualne izmene biće objavljene na sajtu ministarstva.

Samo treba da znate da vam na otpremnici stoji samo jedna stavka bez onog svaki deo masine posebno, bure, kardan, dodatna posuda, grane itd, jer BG birokratija ne poznaje granice bezobrazluka. Racun mora biti sto jasniji jer u suprotnom moze biti puno problema.
Amin!Nama nije isplacen obecani deo sredstava za prskalicu,tako da dvaput ramislite!

Zbog čega konkretno nije isplaćen? Reci slobodno da i ostali ne pogreše.
Meni je prošle godine za prskalicu vraćeno 40 posto.

Administracija,knjiski moljci...navodno povrsina PG je odgovorna za odbijanje-da bi zvali nakon dva meseca da kazu da je to bila njihova greska,i da treba opet da dostavimo SVU dokumentaciju za prskalicu i odnesemo im na noge...dva dana u sred radova gubili vreme dok smo navrat nanos skupili sve,odneli im u Beograd direktno...nema opet dugo odgovora,niti ista stize postom... i na kraju,kada smo zvali opet odbijeni bez obrazlozenja...koje je otprilike izgledalo ovako:"Ja ne znam o tom slucaju nista,to je radio Pera,a Pera nije tu-zovite sutra...sutra:e to nisam radila ja,nego koleginica,nazovite sutra...Sutradan(po ko zna koji put) javi se Pera i kaze"ja nisam upoznat sa tim slucajem" uprosceno i bez karikiranja,ali istinito...za sta je izgubljeno sila vremana i zivaca-eto primera kako se odnose sa nama,drugi red ceo zivot...

Danas sam narucio IDKT 120-04 keramika i prohrom sita od 100 masa(zelena) posto su IDTA bile malo poskupe(1560din)....

Kako rece zena za sad je uzeo samo Almex i jos neko ko ima samohodnu,posto ona trpi i 16km/h...A ja ne smem da teram tako brzo odletece mi krov sa traktora :haha:.

Jel zna neko gde bih mogao nabaviti ovo lonce sa sitom sto mi fali ? Hvala.

- - - - - - - - - -

Prskalica je mio 400 lit.

Jedan covek u Rumi prodaje te delove za Rau prskalice.Ako nadjem broj poslacu ti na pp. 2006. godine sam to kupovao u Bestco u Vrbasu.

Poslednja izmena:
Stigle dizne i sita
9k4kgj.jpg

Pozdrav kolege, treba mi savet, da ne listam celu temu !
Kupio sam prošle godine polovnu prskalicu 440 litara , Morava, grane 8 metara sa 16 dizni, ovih dana završavam remont pa me interesuje tj šta mi savetujete koje dizne da stavim, trenutno su na njoj 04 , ima 6 mesinganih i ostalo su plastične koje svakako moram menjati ? Koristiću je samo za svoje potrebe a obrađujem 3 ha.

Imam Agromehanikinu pumpu od 105l sa tri klipa pa me zanima na koliko se bara pumpa na onaj ventil gde vazdusna membrana,nema upste vazduha tu na ventl a prskalica u radu ima dobar pritisak. te se pitam cemu koristi taj deo za pumpanje?

Imam Agromehanikinu pumpu od 105l sa tri klipa pa me zanima na koliko se bara pumpa na onaj ventil gde vazdusna membrana,nema upste vazduha tu na ventl a prskalica u radu ima dobar pritisak. te se pitam cemu koristi taj deo za pumpanje?

Za ujednačen rad dizni. Da li ti na malim obrtajima dizne trepere, ako da onda je to zbog toga što nema pritiska u membrani...

Bas sam i mislio na tako nesto ali sam prskalicu samo nakratko probao tako da i nisam na malim obrtajima
isprobavao,
Sto se tice ovog pritiska u toj vazdusnoj membrani nadjoh da treba biti 1/3 od radnog pritiska,valjda je tako

Nazad
Vrh