Prskalice

U nosač dizne ili baš filter za celu granu?

Ako je za pojedinačnu diznu (dakle stavlja se u nosač dizne) onda se meš broj bira prema upotrebljenoj dizni, i njega daju proizvođači u tabeli protoka za dizne. Tako npr. u tabeli protoka za Lechler dizne piše da za četvorke idu sita 60M, dok za trojke idu 60M-80M... Mogu se kupiti kod svih prodavaca dizni.

Ako je za celu granu (to vidim da sad koriste na turskim prskalicama) - za njih ne znam gde mogu da se nabave...

U nosač dizne ili baš filter za celu granu?

Ako je za pojedinačnu diznu (dakle stavlja se u nosač dizne) onda se meš broj bira prema upotrebljenoj dizni, i njega daju proizvođači u tabeli protoka za dizne. Tako npr. u tabeli protoka za Lechler dizne piše da za četvorke idu sita 60M, dok za trojke idu 60M-80M...
Ja sam uzeo plasticne Leclerove plave dizne i plava sita tako mi preporucila teta iz Agritehnikoma ali opet prodje kroz sita mali trun i zajebe diznu da ne radi pravilno.

@SteveO:

To su tlačni filteri. Finoća u mesh-ima ti ovisi o veličini i tipu dizne koje koristiš. Ja imam tlačni od 100 M (dizne IDKT 120-03 rade bez problema) i stavio sam ga između pumpe i razvodnika što mislim da je bolje nego kad ga staviš iza razvodnika jer se nekad zna dogoditi (ovisi sa kakvim sredstvima prskaš) da se taj sekcijski filter lagano začepi pa ti onda može na tu sekciju ići manje škorpiva. Kod kupnje tlačnog filtera uz finoću moraš gledat i njegov kapacitet sukladno kapacitetu pumpe. Imaš ih u Lateranu, PSC Ferenčaku, Findri... U Agromensu u Mirkovci ti mogu nabavit kaki god oćeš tlačni filter (protok, ulazni navoj, izlazni, finoća...). Oni rade sa ovom firmom na čijoj stranici imaš online katalog pa malo pogledaj šta trebaš. http://shop.prillinger.at/opc/class...?classificationId=&classificationGroupId=5363

@SteveO:

To su tlačni filteri. Finoća u mesh-ima ti ovisi o veličini i tipu dizne koje koristiš. Ja imam tlačni od 100 M (dizne IDKT 120-03 rade bez problema) i stavio sam ga između pumpe i razvodnika što mislim da je bolje nego kad ga staviš iza razvodnika jer se nekad zna dogoditi (ovisi sa kakvim sredstvima prskaš) da se taj sekcijski filter lagano začepi pa ti onda može na tu sekciju ići manje škorpiva. Kod kupnje tlačnog filtera uz finoću moraš gledat i njegov kapacitet sukladno kapacitetu pumpe. Imaš ih u Lateranu, PSC Ferenčaku, Findri... U Agromensu u Mirkovci ti mogu nabavit kaki god oćeš tlačni filter (protok, ulazni navoj, izlazni, finoća...). Oni rade sa ovom firmom na čijoj stranici imaš online katalog pa malo pogledaj šta trebaš. http://shop.prillinger.at/opc/class...?classificationId=&classificationGroupId=5363
Becarina,da li si mislio na tlacne filtere poput onih koji se nalaze u sklopu razvodnika na agromehanikinim prskalicama (izduzeni deo koji se nalazi ispod manometra na linku ispod)
http://agromehanika.si/prodajni_program/komponente/regulatorji/90/pr_3_bf_5_2/
posto si rekao da si ga ti stavio izmedju pumpe i razvodnika pretpostavljam da se radi o nekom koji montiras na crevo koje snabdeva razvodnik ali da obavlja isposao. Imam isto IDKT 120 03 tako da sam umesto agromehanikinih plasticnih sita u nosace dizne stavio zuta sita koja su mi rekli da su 80 mash (nisam uspeo da na vreme da nadjem 100 mash) i primetio sam da se dosta taloga nakupilo na istim posle samo nekih 50 oprskanih hektara. Mislim da bi mozda bilo bolje da sam odmah trazio da mi stave tlacni filter od 100 mash jer je jako jednostavno njega ocistiti u poredjenju sa odvrtanjem 24 nosaca dizne. Koliko si u evrima platio taj tvoj tlacni filter?

Kupio danas,hoću da imam savremenije mašine od @minđušara :osmeh:
dscn2629.jpg

dscn2630.jpg

dscn2626.jpg

Gorane svaka čast,kapu skidam,al za te novce si mogao uzeti Cifarelli,to je Rolls-Royce u tim atomizerima,dok je Stihl samo neki VW :ppozdrav:

Poslednja izmena:
Cifareli je broj 1 ali ni ovaj nije daleko,super mašina ,bogu hvala da sam se ja mog leđnog otarasio posle jedne sezone treba imati mu#a vući to po voćnjaku.Crevo od 20 m na traktorski i polako.

Cifareli je broj 1 ali ni ovaj nije daleko,super mašina ,bogu hvala da sam se ja mog leđnog otarasio posle jedne sezone treba imati mu#a vući to po voćnjaku.Crevo od 20 m na traktorski i polako.
stavim i ja crevo na moju ratarsku ali nekako mi sporo,imam neke zašumnjene salaše pa prskam sa garlonom i glifosatom a ima i jedno jutro lošeg voćnjaka kojeg skoro da ni neprskam

@lucky: Da, to je tlačni filter na tom razvodniku, al on je pre grub. Moj je ubačen između pumpe i razvodnika i ima 100 m. Ne sjećam se kolko sam ga platio, nije bio puno kuna. Imao sam prije 80 m, al me gnjavio ko i tebe.

@lucky: Da, to je tlačni filter na tom razvodniku, al on je pre grub. Moj je ubačen između pumpe i razvodnika i ima 100 m. Ne sjećam se kolko sam ga platio, nije bio puno kuna. Imao sam prije 80 m, al me gnjavio ko i tebe.
Ma usisni dole i ovaj tlacni su oba 50mash, sto nisu ubacili u ovaj tlacni 100mash i onako je samocisteci, bas cu poslati mejl ovima u agromehanici da pitam moze li se na ovu pumpu namestiti tlacni od 100mash. IDKT 120 03 su bas fine dizne, kad sam kupovao prskalicu jedva sam ih ubedio da mi netrebeju ona njihova smeca od plasticnih sita.

Nazad
Vrh