Prskalice

Pozdrav kolege, ja sam se ponovio sa novom polovnom prskalicom, Morava 440 litara, plaćena je 220 evra. Ima sitnih ulaganja, dizne, creva, manometar a planiram da je rasklopim i prefarbam. Imam da okrpim bure na jednom mestu ( ovo zafarbano crveno), da li bih to mogao sam sa onim kompletom poliestera ? Da li mi se isplati da krpim metalna creva na kom su dizne, ili da kupim plastična ? Pumpa je ispravna, dobio sam i kardan. Obrađujem 3 ha , za moje potrebe bi trebalo da bude OK, možda odradim nešto malo usluga .
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]

Jel probao neko da sam pravi prskalicu, konkretno samonivelišučća krila. Nešto se razmišljam da probam ja to da uradim (s' tim da bih varenje prepustio stručnjaku), pa me zanimaju konkretna rešenja odnosno predlozi za konstrukciju. Razmišljao sam o varijanti 11m ili 14m (da se slaže sa četvororednom sejalicom na 70cm).
postavit cu slike ujutru,veoma prost a funkcionalana sistem

Dukej razmišljaj o 15m krilima da se uklope i sa žitnom sejalicom (zbog stalnih tragova) koja je uglavnom 3m. A za 4-rednu na 70cm samo zatvoriš krajnje dizne i dobićeš 14m...

Razmišljao sam baš o toj varijanti, samo što ja već par godina nisam sejao žito a i ne planiram sve dok je takav odnos otkupljivača prema njemu.

Jel probao neko da sam pravi prskalicu, konkretno samonivelišučća krila. Nešto se razmišljam da probam ja to da uradim (s' tim da bih varenje prepustio stručnjaku), pa me zanimaju konkretna rešenja odnosno predlozi za konstrukciju. Razmišljao sam o varijanti 11m ili 14m (da se slaže sa četvororednom sejalicom na 70cm).
dscn2609.jpg

dscn2610.jpg

dscn2611.jpg

dscn2615.jpg

mrzim Goltix ::vadjenje_repe::
dscn2621.jpg

Neke smetnje očigledno postoje.Možda neko koristi Smart TV da prelistava i piše na forumu a on nema dovoljno keš memorije pa se javjaju ovi problemi prilikom listanja tema...Hiljadu zašto,hiljadu zato...

Gdje imaju za kupit oni filteri sto dođu na grane prskalice i koja im je cijena ? Isto tako koji mesh tj koliko mikrometara se uzima za tu namjenu ?

Nazad
Vrh